Odatv'nin Bir Yalanı Daha Ortaya Çıktı

Odatv'nin Bir Yalanı Daha Ortaya Çıktı

Odatv'nin yalan haberlerine bir yenisi daha eklendi. 'Ulusal Medya 2010 belgesi virüsle geldi' iddiası çöktü.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Soner Yalçın'ın avukatı Feza Yalçın'ın başvurusu üzerine Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun Odatv'de çarpıtılarak haber yapıldığı ortaya çıktı. Çağlayan'ın kendisine verilen bir liste üzerinde yaptığı tahminleri "Bilirkişi bizi haklı çıkardı." diye yansıtan Odatv, raporun girişinde ve birçok yerindeki "Bahse konu bilgisayar hard diski incelenememiştir." ifadesini es geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Ufuk Çağlayan'ın Soner Yalçın'ın avukatı Feza Yalçın'ın talebi üzerine hazırladığı bilirkişi raporu, dün Odatv'de haber olarak yer aldı. Haberde, raporun kendilerini haklı çıkardığı, Odatv'deki bilgisayarda ele geçirilen belgelerin virüs ya da Truva atı aracılığıyla oluşturulup daha sonra silindiği iddiasını doğruladığı öne sürüldü.

Ancak, bilirkişiden incelemesi istenen ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajının Prof. Dr. Çağlayan'dan geri alındığı, Çağlayan'ın hard disk imajını inceleyemeden raporu hazırladığı görüldü. Raporun giriş bölümündeki, "Avukat Feza Yalçın'ın sorularının bir bölümüne konu olan ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajı talep yazısının ekinde varken, Avukat Yalçın'ın savcılığa iade etmesi gerektiği yönündeki beyanı üzerine 30 Mart tarihinde bir tutanak düzenlenerek hard disk incelenemeden Yalçın'a iade edilmiştir. Hard disk imajı olmadan Avukat Feza Yalçın'ın sorularının bir bölümüne cevap vermek mümkün değildir." ifadesi dikkat çekti.

Odatv'nin "Rapor bizi haklı çıkardı" iddiasına kaynak gösterdiği raporun ilgili bölümünde ise, Çağlayan'ın kendisine verilen bir liste üzerinden yaptığı tahminlerin dikkate alındığı görüldü. Çağlayan'ın, "ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajından alındığı beyan edilen dosyalar dizini incelendiğinde..." sözleri dikkatlerden kaçmadı.

Raporda yer alan çarpıcı cümlelerden bazıları şöyle:

"ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajında inceleme yapılamadığından belgelerin hangilerinin virüs kabul edilerek antivirüs ile silinmiş olduğu, işlemlerin hangi tarihte yapıldığı sorularına cevap verilememektedir."

"Dava konusu bilgisayarlara hangi virüslerin geldiği ve bilgisayarda hangi işlemlere neden olduğu ancak bilgisayarın hard diski incelenerek tespit edilebilir. ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajında inceleme yapılamadığından virüs ya da Truva atı olup olmadığı ya da bunların hangi işlemlere neden olduğu sorusuna cevap verilememektedir."

"Hard disk incelenebilseydi, eğer anti virüs programı bilgisayarda varsa bilgisayara hangi belgelerden...

"Belgeleri kullanılabilir hale getirmek için bir program yüklenip yüklenmediği, ya da böyle bir programın kullanılıp kullanılmadığı sorusuna ST3120827AS_4MS1TF89 seri numaralı hard disk imajı incelenemediğinden cevap verilememektedir." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.