Ödül Dünya Sağlık Örgütü'nden...

Ödül Dünya Sağlık Örgütü'nden...

Başbakan Erdoğan'ın en iyi icraatı ödüllendirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Dünya Sağlık Örgütü tarafından, sigara ile mücadelesinden dolayı 'Sigara ile Küresel Mücadele Özel Ödülü' verilecek.

Başbakan Erdoğan ödülü, yarın Rixos Otel'de düzenlenecek bir programda alacak.

Başbakan Erdoğan'a şubat ayı içerisinde de Yeşilay Derneği tarafından sigara kullanımıyla mücadelesinden dolayı ödül verilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü, Başbakan Erdoğan'a ödül verme gerekçesi olarak, özellikle Türkiye'de halka açık kapalı alanların yüzde 100 dumansız hale getirilmesine yönelik yasanın uygulanmasındaki kararlılık ve Türkiye'nin, küresel tütün kontrolü çalışmalarında dünyanın başı çeken ülkelerden biri haline gelmesine önderlik etmesini gösteriyor. Erdoğan'ın ödül almasında tütün kontrolü uygulamasının yaygınlaşması, sağlığı teşvik ve kapasite geliştirme çalışmalarındaki kararlılığının da etkili olduğu ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 6 aday arasından seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mauritius ViSa Derneği Başkanı Véronique Le Clézio'ya ödül verilmesi kararlaştırılmıştı.

İMZALI SÖZ ALIYOR

Başbakan Erdoğan, yakın çevresindeki bürokratlar ve çok sayıda milletvekillinden sigarayı bırakmaları konusunda söz almasıyla biliniyor. Erdoğan, katıldığı programlarda sigara bıraktırma konusunda, sigara paketinin üzerine sigarayı bıraktığını söyleyenin ismi, günün tarihi ve bırakan kişinin imzasını alıyor. Erdoğan, sigara bırakan kişinin yakın çevresinden olaya şahitlik edenlerden, sözden cayılması durumunda kendisini aramalarını istiyor.

Başbakan Erdoğan, Ramazan ayı içerisinde iftar ziyaretlerinde de sigara kullanımıyla mücadelesine sürdürüyor. Erdoğan, geçtiğimiz Ramazan'da Çankaya'nın Bağcılar Mahallesi Muhtarı Bektaş Bektaş'tan sigarayı bırakma sözü almıştı. Kameralar önünde gerçekleşen olay basın organlarında geniş şekilde yer almıştı

Etiketler :