'Öfkeni Kontrol Altına Al' projesi

'Öfkeni Kontrol Altına Al' projesi

Muş Emniyet Müdürlüğü, son iki ay içerisinde, kişilere karşı işlenen suçlarda artış olması nedeniyle 'Öfkeni Kontrol Altına Al' projesi başlattı.

Muş'ta haziran ve temmuz aylarında kişilere karşı işlenen suçlarda artış olduğu öğrenildi. Bunu gören İl Emniyet Müdürlüğü, 'Öfkeni Kontrol Altına Al' projesi ile kişilere karşı işlenen suçluluk oranını düşürmeyi hedefliyor.

Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, başlattıkları projeyle ilgili Polisevi'nde basın toplantısı düzenledi. Projeyi başlatma nedenleri ve projenin amacını anlatan Süleyman İlhan Acaröz, projeyle vatandaşları, öfkelerine hakim olmaya davet ettiklerini söyledi.

Haziran ayından önce kişilere karşı işlenen suçların, mala karşı işlenen suçlara oranla daha az olduğunu belirten Acaröz, Haziran ayından itibaren bunun tam tersine döndüğünü ve kişilere karşı işlenen suçlarda artış yaşandığını kaydetti.

Kişilere karşı işlenen suçların artması nedeniyle böyle bir proje başlattıklarını söyleyen Acaröz, "Son iki aydaki değerlere baktığımızda, Haziran ayına kadar mala karşı işlenen suçlar kişilere karşı işlenen suçların önündeydi. Ama haziran ayından itibaren kişilere karşı işlenen suçlar mala karşı işlenen suçların önüne geçiyor. Biz böyle bir istatistikle karşılaşınca böyle bir kampanya başlatmaya karar verdik ve bugün itibariyle 'Öfkeyi Kontrol Altına Alma' kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Haziran ayında, kişilere karşı işlenen suç 53 iken, mala karşı işlenen suç ise 39. Önceki aylara baktığımız zaman tam tersi; temmuz ayına baktığımız zaman kişilere karşı işlenen suç 46, mala karşı işlenen suç sayısı 24. Bunun artmasında en büyük etken eğitime bağlı. Biz bugün vermeye çalıştığımız mesajları daha önce veremediğimizi düşünüyoruz. Çok basit nedenlerden dolayı insanlar birbirine önce hakaret ediyor. Arkasından darba dönüşüyor ve bazen ölümle sonuçlanabiliyor. Eften püften sebeplerden dolayı kavga etmek Muş halkına yakışmıyor. O zaman biz bütün kurum kuruluşlara toplumumuza gerekli mesajı vermeliyiz. Burada medyaya büyük işler düşüyor. Sizlerin yapıcı haberlerinizle, yapıcı propagandalarla halkımızın daha da bilinçlenmesinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacaksınız." dedi.

PROJE GÖRSELLEŞTİRİLDİ

Proje kapsamında hazırladıkları afişleri billboardlara yapıştırdıklarını ve halkın yoğunlukta olduğu işletmelerin camına astıklarını dile getiren Acaröz, "Halkımızın yoğun olarak bulunduğu ve istifade ettiği noktalarda bu afişlerimiz asıldı. Bu afişlerle vatandaşlarımıza bir mesaj vermek istiyoruz. Diyoruz ki öfkenizi lütfen kontrol altına alın. Bununla ilgili belirlediğimiz sloganlarımız var. 'Muş'a Öfke Değil Sevgi Yakışır' diye yazdık. Çünkü biz Muş'ta sevginin yerleşmesini istiyoruz. Bir başka afişimizde 'Öfke Gelir Göz Kararız, Öfke Gider Yüz Kızarır'. Bu sözümüz de öfkeyle kalkanın sonucunda ne şekilde mahcup duruma düşeceğini ifade ediyor. 'Öfkeni Göm Maziye, Uzak Dursun Taziye' afişimiz de çok önemli. Bu memlekette maalesef istenilmeyen olaylar yaşanıyor. Ondan sonra da bu taziye evi dediğimiz yerler kullanılmak zorunda kalıyor. O zaman biz buraların kullanılmasını arzu etmiyoruz. İnsanlarımızın huzur içerisinde, birlik beraberlik içerisinde, sevgi içerisinde yaşamasını istiyoruz. Bunun gibi birkaç afişimiz daha var. İnsanlarımıza ne kadar çok ulaşırsak, insanlarımız ne kadar çok birlik ve beraberlik sağlarsa, ne kadar çok kaynaşırsak, o kadar iyi olur." diye konuştu.

ACARÖZ: ÖFKEYE DAYALI SUÇLAR KÜLTÜREL BİR ÖZELLİK

Bölgede öfkeye dayalı suç işlemenin geçmişten gelen bir kültür olduğunu ve bu kültürü yok etmek için çaba sarf edeceklerini belirten Acaröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yöremizin kendine özgü bir takım yaşam gerçekleri var. Bu bölgemizde de maalesef öfkeye dayalı suç işleme eski tarihlerde olduğu gibi günümüzde de var. Bunu biz kültür olarak ortadan kaldırmamız lazım. Öfkeye dayalı suç işleme kültürünü yok etmemiz lazım. Burada aile büyüklerine, toplumun ileri gelenlerine ve de bu toplumda söz sahibi olan insanlara büyük işler düşüyor. Çünkü bireysel bazda yapılan hatalar bir araya geldiği zaman büyük bir olumsuzluk yaratıyor. Siyasi ve toplumsal olaylarla ilgili ise ilimizde herhangi bir olumsuzluk yok. Gelişmeleri hep beraber göreceğiz. Türkiye'nin her yerinde önemlilik arz eden konular ilimizde de önemli. Önümüzde birreferandumsüreci var, bu süreçle ilgili ilimizde de yürütülecek propaganda dönemi var. Bu propaganda döneminde de ilimizde herkesi akl-ı selim olmaya, sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."

Etiketler :