Oğluma erken tezkere mi verdiniz?

Oğluma erken tezkere mi verdiniz?

Şehit babasından taziyeye gelen komutanlara: Oğluma erken teskere mi verdiniz?

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Karakolu'nun üst bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Gaziantepli er Mahmut Yalçındağ'ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Yalçındağ ailesi, Onur Mahallesi'ndeki sokaklarını dev Türk bayrağı ile donattı. Şehidin terhisine 25 gün kaldığı öğrenildi. Baba Cemal Yalçındağ, oğlu ile en son dün görüştüğünü ve oğlunun çok mutlu olduğunu dile getirdi. Oğlunun devamlı kendisini teselli ettiğini kaydeden acılı baba, şehidin fotoğrafını elinden indirmedi. "Oğlum bak, fotoğrafını ciğerime basıyorum" diyerek ağıt yakan Cemal Yalçındağ, terörü lanetledi.

Oğluyla dün son görüşmesinde neşeli bir sohbet gerçekleştirdiklerini kaydeden Yalçındağ, şöyle konuştu: "Oğlum kendisinden çok bizi düşünüyordu, şeker hastalığı olan annesini sordu. Rüyasında hep annesini gördüğünü söyledi. 'Baba, annem hasta mı? Neyi var? Rüyamda çok görüyorum.' dedi. Ben de, oğlum annen rahat dedim. Yalnız 'annende biraz ağrı olduğu için hastaneye götürdük, ciddi bir şey yok.' dedim. Konuşurken çok neşeliydi. Oğlumuz şehit oldu, vatanımız sağ olsun. Allah mekânını cennet eylesin. Oğlum beni incitmedi, Allah da onu incitmesin. Dün konuştum, 'Baba beni düşünme, benim yerim iyi. Çok güvenli bir yerdeyim. Olay olsa bize ulaşmaları imkânsız' dedi. Ben ne bileyim vurulacağını. Oğlumun terhisine 25 gün kalmıştı. Benimle çok güzel konuştu."

Teröre lanet okuyan baba Yalçındağ, "Terörün Allah belasını versin. Rahmet mi salayım, nice anne-babaların boynunu bükük koydu. Ne olacak bu milletimizin hali, çocuklarımızı askere göndermeyelim mi?" diye konuştu. Şehit babası, evine gelen komutanın boynuna sarılarak, "Erken teskere mi verdiniz" diyerek ağıt yaktı. Baba Yalçındağ'ı komutanlar teskin etmeye çalıştı.

Şehidin evi taziye için gelenlerle dolup taşarken, şehit Mahmut Yalçındağ'ın 4 kardeşin ikincisi olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin bu akşam 20.00'de Gaziantep'e geleceği ve yarın toprağa verileceği kaydedildi.

OLAY

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Karakolu'nun üst bölgesine gece yarısı teröristlerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada Gaziantepli er Mahmu Yalçındağ ve 2 asker şehit olurken 3 asker de yaralanmıştı. Yaralı askerler ise, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

CİHAN

Etiketler :