Oğlunu örgütten kurtarmak için eylem yaptı

Oğlunu örgütten kurtarmak için eylem yaptı

BİR BABANIN, LİSELİ OĞLUNU ÖRGÜTTEN KURTARMA SAVAŞI

İZMİR’de, Marmaris’e tatile gideceğini söyleyen 17 yaşındaki lise öğrencisi oğlu B.E.’nin, sol görüşlü derneğin Kandıra’daki kampına katıldığını öğrenen İsmail E., oğlunu bu grubun elinden kurtarmak için tek başına mücadele başlattı. Dernek elemanlarının tüm toplantılarını takip edip oğlunu grup içerisinden almaya çalışan İsmail E., "Bunlar terör örgütü. Benim oğlumu, çocuklarımızı kandırıyorlar. Beni çiğnemeden oğlumu alamazlar. Evlat sevgim onları yenecek" dedi. Oğlunun da içinde bulunduğu grubun son basın açıklaması sırasında, kalp hastası baba İsmail E. de yüksek bir yere çıkıp karşı açıklama yaptı. İsmail E.’nin sözleri eylemci grupta şok etkisi yaratırken, çevredekilerden destek gördü.

Buca İlçesi’nde meslek lisesine devam eden B.E.’nin hayatı, iki arkadaşıyla birlikte geçen Mart ayında sol görüşlü derneklerin İzmir’de düzenlediği konsere gitmesiyle değişti. Sempati duyduğu sol derneklerin toplantılarına katılmaya başlayan B.E., son olarak geçen Temmuz ayında da babası İsmail E. ve annesini, iki arkadaşıyla Marmaris’e tatile gideceğini söyleyerek ikna ettikten sonra, sol görüşlü derneğin düzenlediği Kocaeli Kandıra’daki, gençlik kampına katıldı.

POLİSTEN ÖĞRENDİ, ŞOKE OLDU

Oğlunu Marmaris’te sanıp, her gün telefonla görüşen İsmail E., polisten oğlunun nerede olduğunu bilip bilmediği yönünde gelen telefonla şoke oldu. Marmaris’te tatilde bildiği oğlunun derneğin Kandıra’daki 15 günlük kampına katıldığını, ardından da İstanbul’daki merkezine gittiğini öğrenen İsmail E., hemen gidip oğlunu İzmir’e getirdi.

İsmail E. ardından da oğlunu içerisine girdiği grubun elinden kurtarmak için kalp rahatsızlığına rağmen büyük bir mücadele başlattı.

GÖSTERİCİLER TARTAKLADI

Konuşarak ikna etmeye çalıştığı oğlu B.E.’nin, ’evden kaçarak grup üyelerinin yanında kalmakla’ kendisini tehdit etmesinin ardından İsmail E., oğlunun katıldığı tüm eylemleri, basın açıklamalarını takip etti. Oğlunu her seferinde kimi zaman tek başına, kimi zaman eşiyle ve yakınlarıyla grup içerisinden almaya çalıştı.

Geçen hafta Kemeraltı Çarşısı girişinde yapılan basın açıklamasının ardından İsmail E., üzerinde okul üniformasıyla gösteriye katılan oğlunu, gruptaki diğer kişilerle tartıştıktan sonra almayı başararak evine götürdü. Karşıyaka’daki gösteride ise oğlunu almaya çalışırken grup üyelerince tartaklandı.

KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

Her seferinde oğlundan da tepki gören İsmail E., geçen pazar günü Buca Menderes Caddesi’nde pankartlar arkasında, ’Füze Kalkanlarına Hayır’ açıklaması yapan dernek üyeleri ve oğlunun katıldığı protestoyu da takip etti.

İsmail E. açıklamanın bitmesinin ardından da yüksek bir duvarın üzerine çıkarak gruba karşı yüksek sesle açıklama yaptı. Grup üyelerini şoke eden, çevredekilerin de ilgiyle izlediği açıklamasında İsmail E., şunları söyledi:

"Bu gördüğünüz grup benim 17 yaşındaki oğlumu kandırıp, terör örgütünün yasal dernekler üzerinden organize ettiği kamplarına götürdü. Hiç birisinin çevrelerine bir faydası yok. Masum pankartların arkasına saklanıp terör örgütüne eleman kazandırmaya çalışıyorlar. Ama bildikleri dört tane slogan var ve sayıları da hiç bir zaman 15’i geçmiyor. 10 tane arkadaşları cezaevinde, hepsi de bomba düzenekleriyle yakalandı. Çocuklarımız terörist olmasın."

BABA YÜREĞİMLE ONLARI YENECEĞİM

Sol derneğe karşı yaptığı tek kişilik açıklamayla gündeme gelen İsmail E., DHA muhabirine, oğlunu kandırdığını söylediği gruba karşı mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini söyledi. İsmail E. şöyle dedi:

"O sloganları ben de attım. 12 Eylül öncesini yaşadım ben. CHP’liyim. Bunlar ise çocuklarımızı kandırıyor. Burada mücadele ettiriyorlar, başları Avrupa ülkelerinde krallar gibi yaşıyor. Önce beni ikna etsinler, sonra oğlumla birlikte yanlarında mücadele edeyim. Ama yalan söyleyip kandırıyorlar. Bomba bulundurmaktan yakalanan terör zanlısı, oğluma cezaevinden mektup gönderiyor. Onu beğendiklerini söyleyip motive etmeye çalışıyorlar. Ama başaramayacaklar. Ben tek başına sonuna kadar mücadele edeceğim. Baba yüreğimle onları yenip oğlumu onların elinden kurtaracağım. Ben onların karşısında koskoca babayım. Aileler de çocuklarının kullanılmasına izin vermesin. Oğluma da bu işlerin sonunun olmadığını, ölene kadar da arkasında durup onu kurtarmaya çalışacağımı söylüyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.