Öğrenciler kitap okumuyor

Öğrenciler kitap okumuyor

Vali Yardımcısı Aksoy: Öğrencilerin yeterince kitap okumadıkları tespit edildi.

Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Sakarya'da eğitimin başarısı ile ilgili durum analizi yaptıklarını, temel eksiklik olarak öğrencilerin yeterince kitap okumadıklarını tespit ettiklerini söyledi. Aksoy, eksikliğin giderilmesi için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti.

Vali Yardımcısı Aksoy, eğitimde başarıyı artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Okulun toplantı salonunda yapılan programda konuşan Aksoy, ilde eğitime ivme kazandırmak, başarıyı biraz daha artırabilmek için uygulamaya koydukları 'Sakarya Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (SEBAP) kapsamında, eğitimin içinde bulunan herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Öğrencilerle bir araya gelerek, onlardan, önce geçtikleri yolları ve tecrübeleri paylaşmak istediklerini kaydeden Aksoy, bu tecrübelerden bazı dersler çıkarabileceklerini düşündüklerini dile getirdi. Hayat kalitesini artıracak en önemli faktörün eğitim olduğunu vurgulayan Muammer Aksoy, şunları söyledi: "İnsanın ömrü boyunca yaptığı işler, hayata keyif veren ve hayata anlam katan işler olarak iki ana başlıkta toplanır. 18-20 yaş arası dönemin hayatımıza anlam katacak işlere yönelik değerlendirilmesi gerekir. Bu yaşlarda öğrencilerin, keyif veren işlerden uzak durması gerekli. Sonraki hayatlarında rahat etmek isteyenler bunu çok iyi düşünmeli."

Lise son sınıf öğrencilerinin hayatlarının dönüm noktasında olduklarına işaret eden Aksoy, herkesin kendisine hedefler koyması ve bunun için çalışması gerektiğini söyledi. Sakarya'da eğitimde başarıyı artırma adına girilecek sınavlarda, her öğrencinin iki soru fazla yapması halinde, il olarak başarı seviyesinin önemli ölçüde değişeceğine dikkat çeken Aksoy, "Her ay en az bir kitap okumak için tüm öğrencilerin gayret sarf etmelerini istiyorum.Kitapokumak insanı geliştirir, hayata ve olaylara bakış açısında değişiklikler meydana getirir." dedi.

Öğrencilerle yapılan toplantının ardından okulun öğretmenleriyle de bir araya gelen Muammer Aksoy, eğitimle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Sakarya'da eğitimin başarısı ile ilgili durum analizi yaptıklarını, temel eksiklik olarak öğrencilerin yeterince kitap okumadıklarını tespit ettiklerini anlatan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eksikliğin giderilmesi için öğretmenlere büyük görev düşüyor. Diğer bir eksiklik de öğrenci velileri, eğitim öğretim çalışmalarına yeterince dahil edilemiyor. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Bunun velilere anlatılması gerekiyor. Öğretmenlerimizin, dağarcığında bulunan bilgileri öğrencilere aktarmada daha fazla gayret etmeleri gerekiyor. Öğrencilerin sınav deneyimlerinin artırılması lazım. Başarı şimdilik merkezî sınavlarla ölçülüyor. Öğrencilerimiz de bu deneyimi kazanmalılar."

Toplantıya, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, SEBAP İl Koordinatörleri Niyazi Baliç, Adil Şenol, Sakarya Teknik ve EML Müdürü Ahmet Özer, okul öğretmenleri ve 12. sınıf öğrencileri katıldı 

Etiketler :