Öğrenciler yarıyıl tatiline girdi

Öğrenciler yarıyıl tatiline girdi

Türkiye'de 2009-2010 eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarısı bugün sona erdi.

Türkiye'de 2009-2010 eğitim-öğretim yılının, 24 Eylül 2009'da başlayan ilk yarısı bugün sona erdi. Yaklaşık 2 hafta tatil yapacak öğrenciler ve öğretmenler bugün tatile çıktı.

Okulla bu yıl tanışan 1 milyon 307 bin ilköğretim öğrencisi ilk kez karne ile tanışacak. 2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Ankara'nın Demetevler semtinde bulunan Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'nda da tüm yurtta olduğu gibi karne heyecanı yaşanırken, öğrencilerin sevinçli oldukları görüldü.

Okul öğretmenlerinden Salih Yılmaz, yaptığı konuşmada, ailelerin, çocuklarını karnelerine göre değerlendirmelerinin yanlış olduğunu hatırlattı. Yılmaz, karnede velilerin de kendi muhasebelerini yapmasını önerdi. Yılmaz; "Ailelerin, siz tatili hak etmediniz, hemen oturup test çözmen lazım, ödev yapman lazım gibi hatalara düşmemeleri lazım." diye konuştu.

Okulun diğer öğretmeni Abdurrahman Kul ise karnedeki zayıflardan dolayı ailelerin, çocukları üzmemeleri gerektiğini ve rencide edecek davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı. Kul; ''Zayıf getiren öğrencinin neden zayıf getirdiğinin, diyalog ortamıyla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Kul, zayıfı olan öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Okulun öğrencileri ise tatilde hem ders çalışıp hem dinleneceklerini kaydetti.

 

Etiketler :