Öğrencinin saçını keserek rencide etmeyin

Öğrencinin saçını keserek rencide etmeyin

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrencilerin uzun saçlı diye arkadaşlarının önünde öğretmenleri tarafından saçının kesilmesine tepki gösterdi. Dinçer, "Öğrencinin saçı ile kıyafeti ile değil, kişisel ve zihinsel gelişimi ile ilgilenelim." dedi.

Ömer Dinçer, 2011–2012 eğitim öğretim yılını, Haymana ilçesinin Yenice beldesinde bu yıl kapılarını açan Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Lisesi'nde açtı.

 

Dinçer, burada yaptığı konuşmada okul yöneticileri ve öğretmenlerden okula uzun saçla gelen öğrencinin saçını keserek onu arkadaşlarının önünde rencide edecek davranışlardan kaçınmalarını istedi.

 

Dinçer, temizlik şartına uyulmaması gibi durumlarda, hoşgörülü olunmasını tavsiye etti. Çocukların bu tip utanç verici durumlar yaşamaması gereken yegâne yerin okullar olduğunu söyleyen Dinçer, "Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve kişiliği üzerinde kalıcı sorunlar oluşturacak, kişilik hak ve onurunu, güvenini zedeleyecek tutumlardan uzak duralım. Öğrencinin saçı ile kıyafeti ile değil, kişisel ve zihinsel gelişimi ile ilgilenelim." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.