Öğretmen maaşına "iyileştirme"

Öğretmen maaşına "iyileştirme"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin şartlarının iyileştirilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.

"Çalışma kapsamında maaşların yükseltilmesi de var" diyen Dinçer üniversitede öğretmen yetiştiren programların kontenjanlarının azaltılması için de harekete geçtiklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik 'Başka iş bulsunlar' sözlerini kimseyi incitmek için söylemediğini, sadece durum tespiti yaptığını aktardı.

Dinçer, "O sözü söylemekle çok açık bir şekilde sorunu teşhis eden veya fotoğrafı ortaya koyan bir çaba içerisinde oldum. Toplumsal ve sistemik bir sorunla karşı karşıyayız. Nitekim ben soruna karşı tedbirler alıyorum" dedi.

Katsayının kaldırılmasının mesleki eğitim açısından ciddi bir avantaj sağlayacağını bildiren Bakan Dinçer, 28 Şubat ile getirilen katsayı uygulamasının siyasi bir karar olduğunu ancak sonuçlarının ekonomik ve sosyal alana etki ettiğini bildirdi.

Dinçer, YÖK'ün aldığı kararın çok isabetli olduğunu, meslek liselerinin teşvikinde etkili olacağını belirtti.

BÜTÜN ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLECEK

Eğitimde niteliği belirleyen hususların sadece maddi ödüller olmadığını ifade eden Bakan, "İçinde bulunduğu ortamda kararlara katılmak, yönetimde aktif rol oynamak önemli bir motivasyon aracıdır" diye konuştu. Dinçer öğretmenlere müjde de verdi: "Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu bütün şartları iyileştirmeye çalışacağız. Öğretmenin seçimini, öğretmenin meslekteki yerini, öğretmenin kariyerini, maddi ve manevi ödüllendirmeler arasındaki basamakları ve birçok sorunu birlikte tartışarak çözmeyi amaçlıyorum. Siz daha nitelikli bir öğretmen hayal ediyorsanız daha yüksek ücretli bir öğretmen hayal edersiniz. Bununla ilgili de çalışma yapıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.