Öğretmene yaz tatili işkencesi

Öğretmene yaz tatili işkencesi

Lise öğretmenlerinin yaz tatilini fiilen bir aya düşürmesine Özgür Eğitim-Sen'den tepki geldi.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün çalışma takvimine göre lise öğretmenlerinin yaz tatilini fiilen bir aya düşürmesine Özgür Eğitim-Sen'den tepki geldi.

Özgür Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yayımladığı çalışma takvimine göre lise öğretmenlerinin yaz tatili fiilen bir aya düşürüldü. Söz konusu takvime göre bu yaz lise öğretmenleri 16 Temmuz’a kadar okullarında tutulacak. Gerekçe olarak ise ortalama yükseltme sınavları gösteriliyor. Ancak daha önceki uygulamalara göre söz konusu sınavlar en geç 1 Temmuz’a göre ayarlanırken özellikle son iki yıldır öğretmenlerin yaz tatilleri nedense kısaltılmak istenmektedir.

Oysa ilgili kanun” 657 103. md.” öğretmenlerin yaz tatilinde izinli sayılacağını belirtmesine rağmen kanuna aykırı olarak böyle bir uygulamaya gidilmiştir. Hiç bir haklı gerekçesi olmadan iyi niyetten yoksun, sırf öğretmenlere eziyet etmeye yönelik bu keyfi ve hukuk dışı uygulamayı Özgür Eğitim-sen olarak şiddetle kınıyoruz.

Her ne kadar bazı çevreler öğretmenlerin yaptıkları yaz tatilini çok bulsalar da bu çevreler maalesef öğretmenlik mesleğini yeteri kadar bilmemektedirler. Öğretmenlerimiz yıl içerisinde zaten gerektiği kadar hizmet vererek bu iki aylık yaz tatilini fazlasıyla hak etmektedirler. Öğretmenleri gereksiz yere 16 Temmuz’a kadar okulda tutarak hedeflenen eğitim kalitesi ne olabilir? Ortalama yükseltme sınavları normalde 1Temmuz’a kadar bitirilmesine rağmen bu sınavlar bahane edilerek öğretmenlere kesilen bu ceza neyin nesidir? Bu tip anlamsız, tamamen öğretmenlerin motivasyonunu kırmaya dönük uygulamalarla bir yerlere varılamaz.

Özgür Eğitim-sen olarak Eğitim Bakanlığına çağrımız; bu anlamsız uygulamanın derhal kaldırılması ve öğretmenlerimizin kanuna göre belirtilen zaman diliminde(Temmuz-Ağustos) tatillerini istedikleri yerde özgürce yapmalarıdır. Yeni bir takvim uygulamasıyla bu yanlışlıktan dönülmelidir.

Etiketler :