Öğretmenlerden İstanbul şarkıları

Öğretmenlerden İstanbul şarkıları

Sultanbeyli’de öğretmenler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti proje etkinlikleri kapsamında oluşturdukları koroyla halka İstanbul şarkılarından oluşan coşkulu bir konser verdiler.

Öğretmenlerden İstanbul şarkıları

Sultanbeyli’de öğretmenler, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti proje etkinlikleri kapsamında oluşturdukları koroyla halka İstanbul şarkılarından oluşan coşkulu bir konser verdiler. Maltepe Huzurevi sakinlerinin de davet edildiği konsere ilgi büyüktü. İstanbul Avrupa Kültür Başkenti proje etkinlikleri kapsamında koro fikrini ortaya atan ve projenin mimarlarından “Akşemsettin İlköğretim Okulu” öğretmenleri Gül Ertuğrul ve Sevgi Coşkun, İstanbul’u şarkılarıyla tanıtmaktan büyük onur duyduklarını ifade ettiler.

Sevgi Coşkun, 1998 yılından beri bu büyüleyici şehirde yaşadığını ve İstanbul’un her haliyle insanı etkileyen ve insanları kendine çeken bir şehir olduğunu, konser fikrinin de bu duygu ve düşüncelerle ortaya çıktığını ifade etti.

Gül Ertuğrul da Sultanbeyli’de bugüne kadar öğretmenlerden oluşan bir koro olmadığını belirterek, “Bizler öncelikle sanatçı ve müzisyen insanlar değiliz en başta eğitimciyiz. Eğitimciler gerekli mesajları vermek adına yeteneklerini her alanda kullanmalılar. Bizde öğrencilerimize, velilerimize ve Sultanbeyli halkına İstanbul gibi önemli bir kültür şehrine verdiğimiz değeri ifade etmek dolayısıyla İstanbul’umuzu dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik düşündük” diyerek duygularını ifade etti.

Konserde “Yârim İstanbul’u mesken mi tuttun”, “Kız sen İstanbul’un neresindensin”, “Üsküdar’a gider iken” ve “Ada sahilleri”  gibi 16 tane koro ve solo olmak üzere ünlü İstanbul şarkıları seslendirildi. İçlerinde müzik, sınıf, Türkçe, Tarih gibi farklı branşlardan öğretmenlerin organize ettiği “Şarkılarda İstanbul” adlı konserde yer bulamayanlar ise ayakta izlemek zorunda kaldılar. İstanbul’u böyle bir etkinlikle tanıttıkları için bizde öğretmenlerimizi kutluyoruz.

 

 

Etiketler :