Okçuluk Dünya Kupası başlıyor

Okçuluk Dünya Kupası başlıyor

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Antalya'da yarın başlayacak Dünya Kupası'na, 49 ülkeden 409 sporcunun katılacağını bildirdi.

Başkan Abdullah Topaloğlu, Dünya Okçuluk Federasyonu (FITA) Genel Sekreteri Tom Dielen ve Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Kahraman Bagatır ile basın toplantısı düzenledi.

Topaloğlu, yaptığı konuşmada, 22 yıldır Altın Ok Şampiyonası olarak yapılan ve son yıllarda World Cup (Dünya Kupası) olarak adı değişen şampiyonanın, geçen yıl da federasyon tarafından düzenlendiğini hatırlattı.

Okçuluk Dünya Kupası'nın dört etapta yapıldığını belirten Topaloğlu, ilk etabın Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo'da 31 Mart-5 Nisan tarihleri arasında, ikinci etabın 4-9 Mayıs tarihleri arasında Hırvatistan'ın Porec kentinde yapıldığını hatırlattı. Antalya'daki üçüncü etabın 3-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Topaloğlu, dördüncü etabın 4-9 Ağustos tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shanghai kentinde düzenleneceğini ve 26 Eylül'de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılacak final müsabakaları ile kupanın sona ereceğini bildirdi.

Antalya'daki kupa mücadelesine 49 ülkeden 409 sporcunun katılacağını vurgulayan Topaloğlu, yarışmaların elemelerinin, Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde, bireysel ve takım finallerinin ise 6-7 Haziran tarihlerinde Konyaaltı Plajı'nda gerçekleşeceğini belirtti.


-OKÇULUK SPORUNUN MERKEZİ ANTALYA'YA-


FITA Genel Sekreteri Tom Dielen de kupanın Antalya'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şampiyonaya katılımın oldukça yüksek olduğuna işaret eden Dielen, ''Antalya'daki şampiyonalar her zaman en çok ilgi gören ve katılımın en çok olduğu şampiyonalardır. Herkes Antalya'ya gelmek istiyor. Bunda Antalya'nın herkes tarafından bilinmesi, THY'nin sponsor olarak sporculara ucuz bilet vermesi etkendir. Okçuluğun yönetim merkezi Antalya değil ama dünyada okçuluk sporunun merkezi Antalya'dır'' diye konuştu.

Okçuluk Dünya Kupası çalışmaları hakkında bilgi veren federasyon başkan vekili Kahraman Bagatır ise Antalya'da hava sıcaklığının fazla olması ve sporcuların malzemelerinin ağırlığı nedeniyle zorluklar yaşandığına işaret ederek, ''Şu anda iki antrenman sahamız var. Üçüncü sahamız ise deniz kenarında, final sahası olacak. Geçen yıl deniz kenarında finallerin yapıldığı saha, dünyada rüya saha olarak tabir edildi. 3-4 Haziran tarihlerinde sıralama yarışmaları, 5 Haziran'da yapılacak yarışmalarda ilk 64'ü belirleyecek. 6 ve 7 Haziran tarihlerinde ise Konyaaltı 24 No'lu plajda final atışları yapılacak'' dedi.

Etiketler :