“Okkan’ı JİTEM öldürdü”

“Okkan’ı JİTEM öldürdü”

Eski JİTEM elamanı ve PKK itirafçısı, Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasına yönelik eylemi JİTEM’in gerçekleştirdiğini öne sürdü

Eski JİTEM elamanı ve PKK itirafçısı, Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasına yönelik eylemi JİTEM’in gerçekleştirdiğini öne sürdü. İtirafçı, suikastın sorumlusu olarak Ergenekon’un tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş’ın ismini verirken, suikastın bir başka Ergenekon tutuklusu olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile de bağlantılı olduğunu iddia etti.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Eski JİTEM elamanı ve köy korucusu Bedran Akdağ, PKK, korucular, JİTEM ve itirafçıların konu edindiği, ‘Dağın Ardındaki Gerçekler’ adlı kitabında itirafçılar ile arasında geçen diyaloglara yer verdi. Diyaloglarda JİTEM ile bir dönem birlikte hareket eden bir itirafçının, Gaffar Okkan’ı JİTEM’in öldürdüğünü ileri sürdüğü görülüyor.

İtirafçıdan şok ifşaat!

Diyarbakır Eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 korumasına yönelik eylemi JİTEM’in gerçekleştirdiğini iddia eden PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı, suikastın sorumlusu olarak da Ergenekon’un tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş’ın ismini veriyor. Göktaş’ın o dönem JİTEM Muhabere Arama Kurtarma Komutanı olduğunu öne süren itirafçı, suikastın bir başka Ergenekon tutuklusu olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile de bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

İşte şok diyaloglar:

Ozan yayınlarından yeni çıkan ‘Dağın Ardındaki Gerçekler’ adlı kitapta Bedran Akdağ ile itirafçı arasında geçen diyaloglar:

- Akdağ: Peki, Gaffar Okan ile ilgili bildiğin bir şey var mı?
- İtirafçı: Okkan’ın olayını Yıldırım Astsubay (Ali Savar JİTEM’ci) bana Silopi’de anlatmıştı. (Gaffar Okkan olayını)
- Akdağ: Yıldırım’ı tanıyor musun?
- İtirafçı: Tanıyordum Mardin’de JİTEM’deydi.
- Akdağ: Olay nasıl?
- İtirafçı: Olay şu. Levent Ersöz ile ilgili. Mete kod adlı Levent Göktaş’ı tanır mısın, O zaman Habur’daki JİTEM’de MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Komutanıydı, adı Mete Binbaşıydı.
- Akdağ: Doğru.
- İtirafçı: İşte bunlar Gaffar Okkan’ı öldürdüler. Gaffar Okkan’ın vurulduğu yer ile Emniyet arası az bir mesafidir. Gaffar Okkan’ı vurduktan sonra bunlar Diyarbakır Saraykapı’ya gidiyorlar. JİTEM binasına, 16 kişilik bir tim. Ve ertesi gün oradan helikopter ile Irak’ın Süleymaniye kentine gidiyorlar. Yaklaşık bir ay Kuzey Irak’ta kaldıktan sonra tekrar helikopter ile Diyarbakır’a geliyorlar. Ve oradan CESNA tipi bir uçakla Malatya’ya giderken uçak düşürülüyor. Hiç kimse kurtulmuyor, hepsi de rütbeli ikisini tanıyorum. Daha doğrusu ikisini Mete Binbaşı’nın yanında görmüştüm. O uçağı Levent Göktaş yani Mete Binbaşının düşürdüğünü Yıldırım astsubay bana Habur’da söylemişti. Hiç kimse sağ kalmadı. Ama medyada uçağın düşürülmesi haber olmadı. Duyulmayan daha o kadar çok şey var ki…

İki yıl önce ifade vermişti

İki yıl önce ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş’ın, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın öldürülmesiyle ilgili ifadesi alınmıştı. Göktaş’ın, uğradığı suikast sonucu öldürülen Okkan’la ilgili bir ihbar maili nedeniyle sorgulandığı belirtilmişti.

Konuşursam TSK zor durumda kalır

Suikast ile bağlantısı olduğu iddia edilen Ergenekon tutuklusu olan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün internete düşen ses kaydında ise, “Ben ışığı görmezsen onlar ışık göremezler. Konuşursam TSK zor durumda kalır” sözleri uzun süre tartışılmıştı. JİTEM davasında tanık olarak dinlenen Ömer Lütfü Topal’ın şoförünün oğlu Emrah Özdemir de, ifadesinde Gaffar Okkan’ı JİTEM’in öldürdüğünü ileri sürmüştü.

İddianameye giren şok ifade

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3’üncü iddianamenin ek klasörlerinde yer alan gizli tanık “İlkadım” ifadesi ise şu şekildeydi: “2001 yılında Diyarbakır’a gittim. O zaman Levent Ersöz İl Jandarma Alay Komutanı’ydı. Levent Ersöz bazı uzman çavuş ve astsubayları makamına çağırdı ve ’Diyarbakır’da çok önemli bir göreve gidiyorsunuz’ dedi… 4 araçtan birini ben kullandım. Şehirde 3’ü asker 7 kişi lav silahı ve tüfeklerle bizden ayrıldı. 20 dakika sonra silah sesleri duydum. Geriye gelenlerle buradan ayrıldık. O gün Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı öldürdüklerini sonradan öğrendim. Korkumdan konuşamadım. Levent Ersöz o zaman çok kudretli bir adamdı…” 

MİLATGAZETESİ.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.