Oktay Ekşi Habertürk'te konuştu

Oktay Ekşi Habertürk'te konuştu

İki kişiye çok ciddi kırgın olduğunu söyledi. Basın konseyi başkanlığıyla ilgili kararını açıkladı.

Habertürk'te Ceren Akdağ Şahin'in hazırlayıp sunduğu Hayatın İçinden programına Oktay Ekşi katıldı. Ekşi, flaş açıklamalar yaptı.

İki yazarı asla affetmeyeceğini söyledi. Basın konseyi başkanlığıyla ilgili kararını açıklayan Oktay Ekşi, millvekilliğine yeşil ışık yaktı.

İşte konuşmasından satırbaşları:

Unuttu mu?..
Oktay Ekşi döktürmeye döktürdü de; Hürriyet'ten istifa ettiğinde "kıdem ve ihbar tazminatı" alıp almadığını açıklamadı..
İstifa ettiğine göre,
"36 yıl başyazarlık yaptım"  dediği Hürriyet'te birikmiş 1 milyon liralık (belki daha da fazla) kıdem ve ihbar tanzimatı haklarından vazgeçti mi?..
Bilemiyorum...
Belki de 212'ye tabiydi...

Zira istifa etmiş olsa da bu sosyal haklarını almak hakkı kaybolmuyor...

Bana içeriden bilgi veren minik kuşa göre Oktay Bey kıdem ve ihbar tazminatını almış...
Almasa mıydı?..
Olur mu öyle şey?..
36 yıl bu, dile kolay...
Tabii ki alsın...
Alsın da  ve eğer aldıysa, "istifa ettim" kahramanlıkları yapmasın...
Gazetecilikte kovulmanın "onur" olduğunu unutmasın...

Adnan Berk Okan


100'ER BİN LİRALIK DAVA AÇILDI

Hürriyet'teki 36 yıllık yazarlık hayatının sonlandırılmasıyla ilgili olarak Oktay Ekşi, olaylı yazısı sonrasında yaşananları anlattı. Başbakan Erdoğan'ın ile birlikte 2 ayrı bakanın 100'er bin lira tazminat talep eden davalar açtıklarını belirten Ekşi, "Şubat ayında ilk duruşması yapılacak" dedi.

ERDOĞAN TETİĞİ ÇEKTİ

Olaylı yazısıyla ilgili olarak 24 saat boyunca hiç bir kimseden reaksiyon gelmediğini belirten Oktay Ekşi, "Vatandaştan tepki-mepki gelmedi. Hiç bir tane bile mail gelmedi. O gün hiç bir şey yok. Ertesi sabah kıyamet koptu. Öyle zannediyorum ki başbakana birileri götürdüler. Zaten pusuya yatmış, namluyu doğrultmuş. Tetiği çekmek için bekliyor o fırsatı da ben verdim."

İKİ MESLEKTAŞIMA ÇOK KIRILDIM

"İki meslektaşıma ciddi şekilde kırıldım. Birisi Ahmet Hakan'dır. Çok ciddi şekilde kırgınım Ahmet Hakan'a. Bir de deneyimli isim Zülfü Livaneli'ye kırgınlığım var. Çok ağır küfretti diye yazdı."

İŞTE SÖZLERİ:





YAZARLIK TEKLİFLERİ

Yazarlık için hangi kurumlardan teklif aldığını açıklamayan Oktay Ekşi, yazarlık hayatı için de 'devam edebilir de etmeyebilir de' dedi. Ekşi, siyasete girmiş olsa da yazarlık yapabileceğini söyledi. Ekşi neden gelen yazarlık tekliflerine hayır dediğini ise "Bazı dostlar yazarlık teklifi getirdiler. Koşullarımın o yönde olumlu yönde yanıt vermeye uygun olmadığını ifade etmiştim" sözüyle açıkladı.

KONSEY BAŞKANLIĞINI BIRAKACAK

"İtiraf edeyim. 2003 yılından bu yana basın konseyi başkanlığından ayrılmak konusunda kararı konseye bir kaç defa götürdüm. Şimdi ayrı bir döneme girdik. Siyasi bir partide sırf üyeyseniz, ne zararı var? Ama eğer siyasi bir partide aktif, etkin bir konumda olursanız, onu basın konseyi başkanlığı ile bağdaştıramazsınız. Mani bir şey yok ama şık değil. CHP'ye gireceğime ilişkin bilgiyi medyaya ulaştırırken, siyasi kimliğimin gerektirdiği yerde bunun gereğini yapacağımı söyledim. Yani bırakacağım."

MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MU?

"Karşıma milletvekilliği adaylığı çıkarsa onu elbette ciddiyetle değerlendiririm. Ondan hiç bir şüphem yok. Olumsuz bakmam için bir sebep yok. Milletvekilliği önemli bir konumudur siyasetin". 

 

Etiketler :