Oktay Ekşi Silivri'de ortaya çıktı

Oktay Ekşi Silivri'de ortaya çıktı

Hürriyet Gazetesi başyazarlık görevinden istifa ettikten sonra uzun bir süre ortalarda görünmeyen Oktay Ekşi Silivri'de ortaya çıktı

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Oktay Ekşi, bir grup gazeteciyle birlikte Silivri Cezaevi'ne gelerek Ergenekon davası tutukluları, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Hikmet Çiçek'i ziyaret etti.

Ekşi, gazetecilerin tutukluluk haline isyanlarını dile getirmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ergenekon davası tutuklusu olarak yargılanan ve Silivri Cezaevi'nde yatan gazetecileri ziyaret etmek ve sıkıntılarını dinlemek için gelen Gazetecilere Özgürlük Platformu üyeleri, çıkışta cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan dönem başkanı ve Hürriyet Gazetesi eski başyazarı Oktay Ekşi, mağdur olan meslektaşlarına moral verdiklerini söyledi. Ekşi yaptığı açıklamada, kimsenin vicdanının kaldıramayacağı bir hukuka aykırılığın söz konusu olduğunu öne sürerek, "Gazetecilere özgürlük platformu dönem başkanı olarak açıklama yapıyorum. Biz şuan burada sembolik olarak bulunuyoruz. Türkiye'deki ifade özgürlüğü mağduru olmuş meslektaşlarımızın da sesi oluyoruz. Bu düşüncelerimizi ve davranışımızı basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmayı amaçlıyoruz. Biz burada onların isyanını dinledik ve kendi isyanımızla birleştirip bunu kamuoyuna duyuruyoruz. Bizim amacımız burayla sınırlı değil. Türkiye'de ifade özgürü mağdurlarının da yanında olacağız." dedi.

Gazeteci Mustafa Balbay'ın kendisine 'darbe planı yapanlar dışarıda ama ben bu notları bulundurduğum için içerideyim' diye isyan ettiğini dile getiren Ekşi, bu durumun büyük bir tezat olduğunu dile getirdi. Ziyarete katılanlar arasında Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Hukukçu Turgut Kazan ve bir grup gazeteci gerçekleştirdi. 

Etiketler :