Oktay Kaynarca çok sinirlendi

Oktay Kaynarca çok sinirlendi

Oktay Kaynarca, Hürriyet'te Ahmet Hakan'ın kaleme aldığı "Sanatçı duyarlılığı değil cahil cesareti" başlıklı yazısına sert bir cevap verdi.

Oktay Kaynarca, Hürriyet'te Ahmet Hakan'ın kaleme aldığı "Sanatçı duyarlılığı değil cahil cesareti" başlıklı yazısına sert bir cevap verdi.

Başbakan'ın Kürt açılımına destek toplamak için sinema sanatçılarına verdiği kahvaltılı toplantı ilginç bir polemiğe sebep oldu. Toplantıda milliyetçi söylemleriyle dikkat çeken oyuncu Oktay Kaynarca, daha sonra NTV ekranlarında ünlü oyuncu Lale Mansur'la kapışmıştı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın ise bugünkü yazısında Kaynarca ve Mansur'u eleştirmiş, ünlü oyuncuları cahil olmakla suçlamıştı.

İşte Hakan'ın o yazısı Oktay Kaynarca'yı fena kızdırmış anlaşılan. Kaynarca medyatava aracılığıyla Ahmet Hakan'a sert bir cevap verdi. Ünlü oyuncu açmış ağzını yummuş gözünü!
 

OKTAY KAYNARCA'NIN AÇIKLAMASI:

"Gazeteyi açıp da yazını gördüğümde önce gülümsedim. Aslında haber verdiler yoksa açıp da takip ettiğim bir adam değilsin, değer görmüyorum yazılarını ve orta zeka saçmalamalarını. Sonra sana cevap yazıp seni nimetlendirmeli miyim diye düşündüm ama vardığım sonuç ,artık birinin gerçek anlamda aslında tükenmeye yüz tutmuş, kendini bilmez, sana ayrılan köşeyi babanın malı gibi kullanman ve oradan yani sırça köşkünden sen iyi sen kötü, sen cici sen kaka deme küstahlıklarına ve orta zekana dayalı beğendiklerin ve beğenmediklerin ukalalıklarına bir şey söyleme isteği beni bu yazının başına oturtmak oldu...

İYİCE OKU AHMET HAKAN
Şimdi iyice oku Ahmet Hakan.. her satırını iyice oku ki açık arayıp bulup, cevap yazacak malzeme çıkaracak  veri olsun elinde, biraz daha gündeme gel, oturduğun sırça kümesinden insanlara kondurduğun saçma sapan sıfatlarla çok bilmiş Ahmet Hakan.

BU KENDİ HADSİZLİĞİN HADSİZ AHMET HAKAN
Oturduğun yerden burası nasıl görünüyor bilmem ama, buradan orası çok komik görünüyor. Nişantaşı playboyu Ahmet Hakan. İster beğen ister beğenme, öncelikle bu memlekette çıkıp  herkesin korktuğu bir ortamda ,bize dokunmayan  yılan bin yıl yaşasıncılığın neme lazımcılığın hakim olduğu bir dönemde, fikirlerini, düşündüklerini, ülkesine dair biriktirdiklerini,ulusuna yapılan haksızlıkları ,aşağılamaları, telaşlarını dile getirme, söyleyebilme cesaretini gösteren, bu memleketin ister kabul et ister etme, iki tane sanatçısına cahil deme cesaretini terbiyesizliğini ve fütursuzluğunu, yazı yazdığın gazetenin bu güne kadar izlediği etik duruş biçimden almış olamazsın, demek ki bu kendi hadsizliğin hadsiz Ahmet Hakan.

FIRILDAK AHMET HAKAN
Sözünü ettiğin “oturup biraz çalışsalardı dirsek çürütselerdi öğrenselerdi” varsayımlarını merak ediyorum,örneğin geçmişimi, yaşadığım yeri,çıkıp geldiğim yeri,  ailemi, memleketime dair o bölgeye  dair biriktirdiklerimi, sırtımda taşıdıklarımı,  akşam istiareye yatıp mı öğrendin ? fırıldak Ahmet Hakan. Hadi söyle bize sakalının arkasındaki gerçek yüzün hangisi? Durduğun saf ne? Bayrağın  hangisi?  Hangi öz güven hangi alt yapı bu kadar fütursuz, senin gibi düşünmeyenlere senin tabirin ile cahil cesaretinle, iyi kötü kaliteli kalitesiz, aferin kaka deme kibirliliğini, makamını tanıyor. Birikimden bahsetmişsin yazında, hangi birikimin başka insanların bu ülkeye dair biriktirdiklerini,süzdüklerini, taşıdıklarını aşağılama, yerme, hor görme hakkını veriyor sana?

RÜZGAR GÜLÜ AHMET HAKAN
Nişantaşındaki cafelerde sözüm ona artist ilişkilerin mi artist Ahmet Hakan.?İşte bu yüzden bir Uğur Mumcu  bir Bekir Coşkun  bir İlhan Selçuk ,Yılmaz Özdil, Ahmet Taner. Taha Akyol, Emin Çölaşan olamadın olamayacaksın rüzgar gülü Ahmet Hakan…Evet söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım, yazdığın gibi havasıyla, civasıyla ,edasıyla, şekliyle, şemali ile  yani tam gördüğün gibi, beni sevenlerle ,sevmeyenlerle, benim gibi düşünenlerle ,düşünmeyenlerle.. tek eksiğim, bu güne kadar kendilerine köşe verildi diye beğendiklerim beğenmediklerim fütursuzluğuna, narsistliğine varacak kadar, haddini aşanlara bu güne dek suskun kalmış olmam, diye düşünüyorum, eskimiş komik Ahmet Hakan.

ÇOK BİLMİŞ AHMET HAKAN
O kadar çala kalem sırf yazmış olmak için,oraya da yetişebiliyim demiş olmak için yazmışsın ki yazını, tarafımdan söylenenlerin hepsini çarpıtarak ve eğri büğrü yazmış olmandan dolayı  algılamanda da sorun olduğunu düşünüyorum. (Devletin sadece Kürtler değil, sağcılar, solcular, doğulular, karadenizliler, inananlar, inanmayanlar doğrultusunda sınıflandırmaları, engellemeleri, her dönem  gelen hükümetle değişen siyasi tavrı , bu ülkenin bu güne kadar değişmez gerçeği olmuştur) düşüncemi merak edip, açılım toplantısında okuduğum yazıya baksaydın, bölgeye dair, memlekete dair neler biriktirip biriktirmediğimi, ne kadar dirsek çürüttüğümü anlardın çok bilmiş Ahmet Hakan.

YAZARCIK AHMET HAKAN
Maalesef bizim her daim her aklımıza geleni, yediklerimizi, içtiklerimizi ,seyrettiklerimizi seyretmediklerimizi, beğendiklerimizi,beğenmediklerimizi çala kalem, fütursuzca işine geldiği gibi yazacak bir köşemiz yok.  Sanatçı duyarlılığıyla ve senin küçümsediğin cesaretle herkesin ortasında, herkesin gözünün içine bakarak söylediğim, okuduğum metni yayınlayacak bir gazete bulmakta öYle kolay bir şey değil yazarcık Ahmet Hakan.

TATLI SU DEMOKRATI AHMET HAKAN
Bilmem bu yazıdan sonra bana dava açar mısın, sözüm ona işini gücünü bırakıp peşime düşüp, beni didik didik etmeye zaman ayırır mısın ?   ama ben bu yazıya son noktayı koyduğumda seni hatırlamayacak kadar hiç olmamışcasına çıkarıcam hayatımdan, yani benim için bir vatandaş olarak, bir sanatçı olarak bütün kıymeti harbiyen bu kadar,  bu yazının toplamı kadar tatlı su demokratı Ahmet Hakan."

gazeteciler.com

Etiketler :