Oktay Vural’dan İmralı görüşmelerine tepki

Oktay Vural’dan İmralı görüşmelerine tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’dan İmralı görüşmelerine tepki geldi. Oktay Vural İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmeler için hem muhalefeti hem iktidarı eleştirdi.

 

İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin yankısı devam ediyor. MHP ise İmralı görüşmelerine tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İmralı’yla yürütülen görüşmeleri eleştirerek, ''Ne zamandır milli irade yerine terörist başının iradesi geçer akçe olmuş?'' ifadelerini kullandı.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural İmralı görüşmeleri konusunda hem iktidara hem de muhalefete sert tepki gösterdi. Oktay Vural,  İmralı görüşmeleriyle terör örgütünün taleplerinin yerine getirilmesi için AK Parti, CHP ve BDP’nin koalisyon yaptığını ileri sürdü.

Oktay Vural, milletin iktidara hür iradesiyle oy verdiğini, silahın egemenliğine dayalı çözüm için oy vermediğini ifade etti.

KREDİ YARIŞINA GİRDİLER

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''bölücü terör örgütüne kredi verme yarışına girdiğini'' savunan Oktay Vural, ''Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Kredi açacağız'. Başbakan, 'Sen kredi açamazsın, krediye muhtaçsın' diyor. Bölücü terör örgütüne prim tanımak, kredi açmak için kredi yarışına girmişler. Bu iki parti de bölücü taleplerin bankası haline gelmişlerdir'' diye konuştu. 

BUNLAR PKK'YI KANARYA SEVENLER DERNEĞİ ZANNEDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın, Öcalan ile görüşülmesi için baskı yapıldığını söylediğini ve ''PKK totaliter, şiddeti kutsayan örgüttür'' dediğini anlatan Oktay Vural, ''Bunlar PKK'yı, Kanarya Sevenler Derneği zannediyorlar. Bu kılavuzlarla Türkiye'nin getirildiği nokta bu'' ifadesini kullandı.

BU ÜLKEDE TEK RACONU MİLLET KESER

Yürütülen görüşmelerle terör örgütünün meşrulaştırıldığını belirten Oktay Vural, ''İmralı'da gardiyanların muhatabı olan birisi şimdi Başbakan'ın muhatabı oluyor. Ne zamandır milli irade yerine terörist başının iradesi geçer akçe olmuş? Ne zamandır İmralı yol haritası çizer olmuştur?'' diye sordu.

Oktay Vural, Akdoğan'ın, ''Kandil Öcalan'a racon kesiyor'' dediğini ve Öcalan'ın lehinde tavır oluşturduğunu savunarak, ''Bu ülkede tek raconu millet keser'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.