Okul kantininde çeyrek altın kavgası: 8 yaralı

Okul kantininde çeyrek altın kavgası: 8 yaralı

Gaziantep'te, ilköğretim öğrencisi kız okul kantinine olan borcunu, evden getirdiği altınlarla ödemeye kalkınca olay çıktı. Kızın ailesi ile kantincilerin yakınları arasında çıkan kavgada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay, Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesine bağlı Karşıyaka semtinde yaşandı. 8 Şubat İlköğretim Okulu'nda okuyan 7. Sınıf öğrencisi Aysel Tutuş (13), okulun kantininden veresiye alışveriş yaptı. Kantin işletmecisi Şekip Kaya da (28) Tutuş'tan borcunu ödemesini istedi. Kız öğrenci de farklı zamanlarda olmak üzere toplam 9 çeyrek altını kantin işletmecisine verdi.


Olaydan haberdar olan Tutuş'un babası Mehmet Tutuş (52) okula gelerek, kantinciyle görüştü. Kızının borcunu ödeyeceğini, altınları da geri istediğini söyleyen baba ile kantinci arasında tartışma çıktı. Daha sonra kantinci ile Tutuş'un yakınları arasında kavga çıktı. Çıkan kavgayı ayırmak üzere okula giden emniyet güçleri de zor anlar yaşadı. Kavga sonrasında 8 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.


Kavgaya karışanlar, ifadeleri alınmak üzere Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü, kız öğrenci Aysel Tutuş da Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


Öte yandan, bir kantin çalışanı kavganın nedeninin öğrencinin kantinden borca alış veriş yapması olduğunu söyleyerek, "Kavganın sebebi öğrencinin buradan veresiye alışveriş yapmasıymış. Borçla alışveriş yapınca ailesinden altınını çalıyor ondan sonra geliyor. Onlarda bizim aldığımızı zannederekten bize saldırıyorlar." dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.