Okula Açılan Tünelle Ulaşılıyor

Okula Açılan Tünelle Ulaşılıyor

Kayseri Merkez Talas ilçesine bağlı Cebir Köyünde öğrenciler açılan tünel yolu ile okula ulaşabiliyorlar.

Kayseri’de son günlerde yoğun kar yağışı birçok köy yollarını ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarız ilçesinde 31 köy ve 35 mezra, Pınarbaşı ilçesinde ise 2 köy yolunun ulaşıma kapanmasıyla birlikte ulaşıma kapanan köy yolu sayısı 68'e yükseldi. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kayseri Merkez Talas ilçesine bağlı Cebir Köyünde öğrenciler açılan tünel yolu ile okula ulaşabiliyorlar.

Cebir’de görev yapan iki bayan öğretmenin durumu ise tam bir trajedidir. Her gün yaklaşık 100 km yol yapan öğretmenler bazen yoldaki kar ve buzlanma sebebi ile köye ulaşmakta güçlük çekiyorlar. Üstüne üstlük son duraktan sonra okula ulaşmak için yürüdükleri sokaklara damlardan kürünen karları aşarak okula ulaşmaları ise çok büyük bir maharet istiyor. Cebir Köyünde hayvancılıkla uğraşan köylünün besledikleri köpekler ise öğretmenlerin kâbusu durumunda.

Etiketler :