"Okula gitmeyin, bombalayacağız"

"Okula gitmeyin, bombalayacağız"

Şemdinli'de görevli öğretmenler, "Okula gitmeyin bombalayacağız" diye tehdit aldıklarını belirterek yardım istedi.

Vatan'dan Kıvanç El'in haberine göre; Şemdinli'de 11 Eylül'de 5 kişinin öldürüldüğü çatışmanın ardından polis ve asker güvenlik önlemlerini artırırken, öğretmenlerin pazartesi başlayacak eğitim yılı öncesi tedirginliği iyice arttı. Bazı kişiler tarafından okula gitmemeleri söylenen öğretmenlere, "Okulunuzu, evinizi bombalayacağız" tehditleri savuruluyor. Şemdinli'de yaşanan "travma", burada görev yapan bir grup öğretmenin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye elektronik mektup yazmasıyla ortaya çıktı. İnce'ye ulaşan bir grup öğretmen yaşadıkları sıkıntıları VATAN'a anlattı.

Bize taş atıyorlar

"11 Eylül'den sonra her şey değişti. Halkın bize söylediğine göre de daha önce de böyle büyük bir çatışma merkezde olmamış. Ciddi sıkıntı yaratan bir olay da olmamış. İsteyerek geldik ama herşey kabus gibi olmaya başladı. Burada eğitim kurumlarını hedef alacaklarını ve kendi eğitim sistemini kuracaklarını iddia ediyorlar. Küçük çocuklar bile yolda biz öğretmenleri gördüklerinde 'sizi istemiyoruz' diye bağırıyor hatta taş atıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir çok öğretmen arkadaşımız istifa edip gitti. Burada yaşanan olaylar göründüğü gibi degil. Birçok kişi 'kendi eğitim sistemimizi kuracağız, gidin buradan' diyor. Okullara bomba atacaklarını okullar açılında gitmemizi söylüyorlar."

Banyoya saklanıyoruz

"Tüm arkadaşlarımızın psikolojisi bozuldu. Birçok arkadaşımız anti depresan kullanıyor. Çatışma sesi duyulunca banyoya gidip oturuyoruz. Eve bir roket atar atılırsa diye sürekli korku içerisindeyiz. Çok sıkıntıdayız, geceleri uyku uyuyamıyoruz. Silah seslerinde yerimizden zıplıyoruz. Polis ve asker kendisini koruyabiliyor. Biz ne yapalım. Bir de şimdi kara harekatı olursa iyice zor durumda kalacağız. "

Bir süre merkeze çekin

En azından bir süre merkeze alınmak isteyen öğretmenler, yerel yöneticilere konuya aktardıklarını ancak sorunu ancak hükümetin ya da meclisin çözebileceğini belirtiyor.

Şemdinli'de 549 öğretmen görev yapıyor

Hakkari'de 2 bin 603, Şemdinli ilçesinde 549 öğretmen görev yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.