Okula yeni başlayacak çocukların aileleri dikkat!

Okula yeni başlayacak çocukların aileleri dikkat!

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Yüksel, eğitim sisteminde 4+4-4 değişikliği nedeniyle okula yeni başlayacak çocukların ailelerini uyardı.

Bu yıl hem geçen yıldan gelen 72 ayın üzerindeki çocukların hem de 60- 72 aylık çocukların birinci sınıfa başlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin Yüksel, aradaki yaş farkının da çok ciddi sorunlara yol açabileceğini, gerekirse psikiyatristen yardım alınması gerektiğini belirtti.

Özellikle okul öncesi eğitimi almayan 60- 72 aylık grubundaki çocukların, fiziksel olarak el ve dil becerilerinin tam olarak gelişmediğini anlatan Prof. Dr. Yüksel, şöyle konuştu:

"Şimdi 72 ayın üzerindeki çocuk ile 60- 72 ay arasındaki çocukların algılamasında büyük farklar olacak. Mesela 72 ayını doldurmuş bir çocukla 66 aylık çocuk aynı sınıfta olduğu zaman bunların öğrenmelerinde farklılıklar olacak. Bu nedenle küçük çocuklar yazmayı tam olarak yapamayabilirler, çünkü çok kolay yorulurlar. Okulda eğitim görürken fiziksel ve dilsel aktivitelerde biraz sorun yaşayabilirler. Sınıfta ders saati süresince öğretmeni dinlemede veya hareketsiz kalmada sorun yaşayabilirler. Ailelerin sürekli okulda olmaları da çözüm değil ama en azından öğretmenle ilk birkaç ay yakın iletişim kurmaları gerekli. Çocukların uyum sorunu ne düzeydedir, ciddi bir sorun var mıdır? Bunları öğrenmeliler. Uyum sorunu varsa, ciddi bir sorun yaşayanların uzman kontrolünden geçmesi gereklidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.