Okulda başarılı olmanın sırrı

Okulda başarılı olmanın sırrı

Okulda başarılı olmanın sırrıYaklaşık 3 aylık tatil döneminden sonra öğrenciler yeni bir eğitim yılına başladı.

 

Öğrencilerin başarılı ve sıkıntısız bir eğitim sezonu geçirmesi için bilinçli ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, anne babalara başarının yolunun iyi bir beslenmeden geçtiği uyarısında bulunuyor.

Eskişehir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Özmen, okul çağındaki çocuk ve gençlerin, gelişme çağında olmaları nedeniyle, bu dönemde beslenmeye olan ihtiyaçlarının diğer dönemlere oranla daha fazla olduğunu söyledi.

Dr. Özmen, bu nedenle okula giden çocuk ve gençlerin iyi beslenme alışkanlığı kazanmaları, besin değeri yüksek ürünleri tüketmelerinin gelecekleri açısından hayati önem taşıdığını kaydetti. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin toplumda, fizik gücü az, zekâ düzeyi orta veya düşük insanların sürekli artmasına ve toplumsal düzensizliklere de yol açtığının altını çizen Dr. Özmen, bilinçsiz beslenmenin öğrencilerin eğitim başarısını olumsuz etkilediğini işaret etti.

Bu nedenle toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda sürekli eğitilerek bilinçlendirilmesinin geleceğimiz olan öğrencilerimiz açısından hayati önem taşıdığının vurgulayan Dr. Özmen, çocukluk döneminde kazanılan bilinçli beslenme alışkanlığının yaşam boyu sürdürüldüğünü ifade etti.

Hızlı büyüme ve gelişmenin 6–12 yaşları arasında başladığını dile getiren Dr. Özmen, bu bağlamda çocukların beslenmelerini aile ve okul yönetiminin birlikte yönlendirmesinin önemine vurgu yaptı.

Dr. Özmen, bu dönemdeki çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılamaması durumunda, çocuklarda büyümenin yavaşlayacağını kaydetti. Son zamanlarda ortaya çıkan, çocukların şiddetle ihtiyaç duyduğu protein, vitamin gibi besin maddelerinin şurup, hap gibi doğal olmayan yollarla verilmesinin zararlarına da değinen Dr. Özmen, çocukların bu ihtiyaçlarının et, sebze ve süt ürünlerinde yeteri kadar bulunduğunu belirterek, ailelilerin bu duruma gerekli özeni göstermesi gerektiğine işaret etti.

Öğrenciler arasında kullanımı son yıllarda hızla artan ve obezite oluşmasının önemli nedenlerinden biri olan fast-food yiyeceklerin zararlarına da değinen Dr. Özmen, mümkün olduğu oranda çocukların bu yiyeceklerden uzak tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Dengesiz ve sağlıksız beslenme sonucunda çocuklarda büyüme ve gelişme gerileyebileceğine dikkat çeken Özmen, bunun telafi edilmemesi durumunda da bu durumun erişkinliğe yansıyacağını ve bu çocukların boyca kısa, zayıf ve güçsüz birer yetişkin olma ihtimallerini yüksek olacağını dile getirdi.


CİHAN

Etiketler :