'Olay değil, başlı başına vahşet'

'Olay değil, başlı başına vahşet'

Saadet Partisi'nin Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Fakıbaba'ya, bölgede yaşanan 'düğün katliamını' sorduk..

Mardin’ de yaşanan 'kanlı düğün baskını' ile ilgili görüşünüz nedir? Silahların koruculara yani devlete ait olduğu söyleniyor, size göre koruculuk sistemi tekrar bir gözden geçirilmeli mi?

"Orada yaşananlar olay değil, başlı başına bir vahşettir. Onca insanı katletmek ne töreye ne feodal yapıya ne de herhangi bir dine sığar. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamışlar. Medyada silahlarla ilgili söylenenler ise olaya başka bir boyut taşıyor. Kullanılan silahların koruyuculara ait olduğu doğru ise devlet kendi kendini vurmuş demektir. Bu olaylardan sonra İç İşleri Bakanlığının Koruyuculuk sisteminin yeniden gözden geçirmesi ve böyle bir sistemin bir tarafı diğer bir tarafa her daima üstünlük sağlıyor. Aslında bu sistemin kaldırılması gerek. Koruyuculuk sisteminin kaldırılması durumunda da, o görevi icra etmiş vatandaşların mağdur edilmeden kamuda değerlendirilmesi veya yeni iş imkânları sağlanarak oradaki vatandaşların topluma kazandırılması gerekir.

29 Mart yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Başkanı seçildiniz seçilmenizden sora Saadet Partisine geçtiniz.

NEDEN SAADET?


Saadet partisinin tabanında Allah rızası ve hizmet olduğunu gördüm. Bende, Allah rızası ve halkıma hizmet için bu göreve talip oldum ikimizin de görüşü aynı olduğundan dolayı Saadet dedim.

Şimdi Saadet Partili olmaktan çok mutluyum bu partiye geçmeden önce teşkilatın bu kadar düzenli ve güzel olduğunu bilmiyordum şimdi çok mutluyum. Teşkilatımla büyük bir uyumluluk içinde çalışıyoruz. Yeni fikirler yeni projeler Şanlıurfa’ya kazandırmak için büyük bir özveri içinde çalışıyoruz. Ne ben değiştim, ne Saadet Partisi, ikimizin amacıda hizmet olduğu için.

Haber5

Etiketler :