Olay transfer ve Ergfenekon bağlantısı

Olay transfer ve Ergfenekon bağlantısı

Mehmet Topuz'un F.Bahçe'ye geldiği gece yarısı operasyonunda, Yıldırım'ın yanında olan bir isim dikkatleri çekti. Transferde kafalar karıştı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren ve uzun süre futbol gündeminde ilk sıraya oturan Mehmet Topuz transferinin perde arkasındaki gerçekler merak ediliyor. Aziz Yıldırım'ın gece yarısı özel uçakla Kayseri'ye giderek Topuz'u ikna ettiği görüşmeler sırasında yanında bulunan bir isim dikkat çekiyor: İbrahim Cingi. Ergenekon sanıklarının 'vatansever' olarak tanıdığı Cingi'nin adı, kamuoyuna damgasına vuran önemli birçok dava dosyasında yer alıyor. Aziz Yıldırım, Kayseri'ye hareket ederken yanında kulübün sembol futbolcularından Cemil Turan'm yanı sıra Danıştay davası dosyasında emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Kuvayi Milliye Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm'ü tanıştırdığı öne sürülen, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ile 94 kez telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkan ibrahim Cingi de bulunuyordu. İki büyük takımı birbirine düşüren ve Kayserispor Tesisleri'nde son bulan Topuz transferinde, devlet erkanından Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de aynı mekanda yer aldığı iddiaları düşündürüyor. Topuz transferinde nasıl bir rol oynadığı kestirilemeyen ibrahim Cingi'nin adı, dava dosyalarında sık sık geçiyor ancak şu ana kadar ifadesine başvurulmadı. Cingi'nin adı Agos Gazetesi Genel Yayın Hrant Dink cinayetine ilişkin hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan şemada da yer almıştı. Cingi şemadaki isimleri tanımadığını, Muzaffer Tekin'i ise aynı muhitte olduğu için tanıdığını ileri sürmüştü. Ergenekon sanığı Sedat Peker'in liderliğini yaptığı belirtilen suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen 'Kelebek İbrahim' lakaplı İbrahim Cingi'nin, Peker tarafından spor camiasında kullanılan isimlerden biri olduğu da emniyet kayıtlarında yer almıştı. Cingi'nin, Aziz Yıldırım'ın yakın dostu olduğu ise Ergenekon davası sanıklarından Tekin ile Görüm'ün ifadelerinde de yer almıştı.

İbrahim Cingi ilk değil

İbrahim Cingi, futbol dünyasında karanlık ilişkilerin ilk örneği değil. Susurluk davası sanıklarından ve yargılanması süren Mehmet Ağar'ın dönemin Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'le ilişkisi, Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin'in Alaattin Çakıcıyı sahte pasaportla ülke dışına çıkarmaya çalıştığı iddiaları, Sivas başkanı Mecnun Odyakmaz'ın Sedat Peker'e düzenlenen 'Kelebek' operasyonunda gözaltına alınması ilk akla gelenler.

Etiketler :