Olayı aydınlatacak karakutu bulundu

Olayı aydınlatacak karakutu bulundu

Hollandalı yetkililerin verdiği bilgiye göre uçağın kara kutular bulundu ve incelenmesi için Paris'e gönderileceği açıkladı.

Hollanda Güvenlik Kurulu yetkilisi Fred Sanders, ''uçuş kayıtlarının olduğu donanım, analiz için Paris'e yollanacak'' açıklamasını yaptı.

Ancak kaza nedeni henüz bilinmiyor, bu konuda henüz somut bilgi bulunmadığını kaydedildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yardım ve kurtarma çalışmalarında önceliğin yaralılara verildiğini kaydeden yetkililer, kazada yaralanan 80;den fazla kişinin başta Amsterdam ve çevre illerde 11 ayrı hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

Haarlem Belediye Başkanı Yardımcısı Michel Bezuijen başkanlığında, itfaiye ve havaalanı yetkilileriyle, sağlık ekibi başkanı ve Haarlem Savcısının hazır bulunduğu basın toplantısında ölen ve yaralanan yolcular hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak ölenlerden üçünün mürettebat olduğu doğrulandı. Kazada yaşamını yitirenlerin halen araştırma amacıyla uçakta bulunduğu belirtildi.

Verilen bilgiye göre, 6 hayati tehlikesi devam eden yolcu yanında 25 de ağır yaralı yolcu bulunuyor.

Kazaya kurtarma çalışmaları çerçevesinde 60 ambülans ve 150 uzman sağlık görevlisiyle en hızlı şekilde müdahale edildiğini bildiren yetkililer, kazadan hemen sonra yolcu yakınları için bir merkez oluşturularak onlara da gerekli destek hizmetinin verildiğini iade ettiler.

Yetkililer, bir soru üzerine kazada Türk ve Hollanda vatandaşı dışında da yolcular bulunduğunu, ancak kesin sayı ve ismin henüz bilinmediğini kaydettiler.

Etiketler :