Olaylarda bir kişi hayatını kaybetti

Olaylarda bir kişi hayatını kaybetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'da yapılan taşlı saldırıda yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memurunun, miting otobüsünün üzerinde olduğu, atılan taşın kafasına isabet etmesi üzerine yere düştüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan AK Parti mitingin ardından Başbakan Erdoğan, seçim otobüsü ile helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket etti.

Bu esnada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atıldı. Güvenlik güçleri olayları önlemek için havaya uyarı ateşi açarken, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralandı. Yaralanan polisin, miting otobüsünün üzerinde olduğu, atılan taşın kafasına isabet etmesi sonucu yere düştüğü belirtildi.

Hopa Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun, burada yapılan müdahalenin ardından ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Bu arada, eyleme katılanlardan bazılarının arbede sırasında yaralandığı, bazı kişilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Miting öncesinde de arbede yaşandı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa'da yapacağı miting öncesinde, ''Ezilenlerin Sosyalist Platformu'' üyesi bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği miting öncesinde Hopa Meydanı yakınında toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyesi bir grup, halay çekerek çeşitli sloganlar atmaya başladı.

Bu sırada polis ekipleri, panzerlerle su sıkarak izinsiz gösteri yapan grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine grup üyeleri, polislere taş ve çeşitli maddeler atmaya başladı. Gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi.

Dağılan grup, bir süre sonra ara sokaklardan tekrar miting alanı yakınına gelerek çevrede bulunan AK Parti'ye ait araçlar ile diğer araçlara taş atarak zarar verdi.

Öte yandan, çevredeki bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi, bu kişilere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

Hafif yaralanan bazı vatandaşlar Hopa Devlet Hastanesine kaldırıldı

 

Yaralanan koruma polisi ameliyata alındı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna Hopa'da yapılan taşlı saldırı sırasında yaralanan Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memurunun, beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındığı bildirildi.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitinginin ardından yaralanan polis memurunun Hopa Devlet Hastanesinden ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini belirtti.

Tepe, beyin kanaması teşhisi konulan polis memurunun ameliyata alındığını kaydetti.

Hopa Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan AK Parti mitinginin ardından Başbakan Erdoğan, seçim otobüsü ile helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket ettiği sırada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atılmıştı.

Güvenlik güçlerince olayları önlemek için havaya uyarı ateşi açılırken, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralanmıştı. Yaralanan polisin, miting otobüsünün üzerinde olduğu, atılan taşın kafasına isabet etmesi sonucu yere düştüğü belirtilmişti.

Erdoğan: Eşkıya Hopa'ya da inmiş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Zira ben Hopa'ya eşkıyaların indiğini bilmiyordum. Meğerse eşkıya Hopa'ya da inmiş. Eli taşlı eşkıyalar oraya da inmiş. Ve ne yazık ki taşlarla araçlarımıza saldırdılar'' dedi.

Erdoğan, partisince Ata Park'ta tarihi surların bulunduğu mevkide düzenlenen mitingde, Hopa'daki olaylarla ilgili yorum yaptı.

Erdoğan, kendilerini her zaman bağrına basan, her zaman hasretle, muhabbetle, samimiyetle kucaklayan bu harekete, bu davaya yüreğini, gönlünü, kalbini koymuş Trabzon'u, Trabzonluları selamlayarak, ''Sizi fazla beklettim, hakkınızı helal edin. Zira ben Hopa'ya eşkıyaların indiğini bilmiyordum. Meğerse eşkıya Hopa'ya da inmiş. Eli taşlı eşkıyalar oraya da inmiş. Ve ne yazık ki taşlarla araçlarımıza saldırdılar'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.