Olgun Peker'i vuran Dündar Kılıç'ın torunu

Olgun Peker'i vuran Dündar Kılıç'ın torunu

15 yaşından beri defalarca suça bulaşıp serbest kalan Onur Özbizerdik'in son hedefi Olgun Peker oldu.

Olay, önceki akşam saat 23.00 sıralarında Nişantaşı Maçka'daki müzikli bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, mekanda çıkan bir tartışma sonucu, tanınmış "babalardan" Dündar Kılıç'ın torunu olan Onur Özbizerdik, şike davası sanıklarından Olgun Peker'e tek el ateş etti. 9 mm çapında silahla sol ayak baldırından vurulan Peker, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Özbizerdik ise kaçtı. Ancak Kocaeli'de yakalandı.

SALDIRI ANI KAMERA KAYITLARINDA YOK

Habertürk'te yer alan habere göre, olay yerindeki kamera kayıtlarında ise, Peker ve Özbizerdik koridorda yan yana görüldü. Ancak saldırı anı kameralar tarafından tespit edilemedi. Saldırıdan sonra Özbizerdik'in, sakin bir şekilde dışarıya çıkıp eli cebinde olay yerinden uzaklatığı tespit edildi.

KOCAELİ'DE YAKALANDI

Hastanede ifadesine başvurulan Olgun Peker'in, saldırganın Onur Özbizerdik olduğunu söylediği öğrenildi. Olayın Özbizerdik tarafından gerçekleştirildiğinin belirlenmesi üzerine polis zanlıyı yakalamak için araştırma başlattı. Özbizerdik Kocaeli'de yakalandı.

"SİLAHINI ÇEKİP ATEŞ ETTİ"

Peker'in ifadesinde, saldırganla aralarında bir tartışma yaşanmadığını söylediği öğrenildi. Peker'in şu ifadeyi verdiği öne sürüldü: "Misafirlerle oturuyorduk. Onur Özbizerdik geldi. Kendisiyle tanışıyorduk. Başka bir masada tek başına oturmaya başladı. Ben de kalkıp garson aracılığıyla yanımıza gelmesini istedim. Masamıza geldi. Fazla oturmadan kolkola koridora çıktık. Birlikte yürüyorduk. Ne olduğunu anlayamadım. Silahını çekip ateş etti." Peker'in davetlileri arasında, eski Fenerbahçeli Sırp futbolcu Mateja Kejman'ın da bulunduğu öğrenildi.

DEDESİ DÜNDAR KILIÇ, ÜVEY BABASI ÇAKICI

Çok sayıda silahlı saldırı, yaralama ve cinayet olayına karışan Onur Özbizerdik'in, hapisten çıktıktan kısa süre sonra yeni bir olayda ortaya çıkması, dikkatleri yine üzerine çekti. Ünlü "babalardan" Dündar Kılıç'ın torunu olan Onur Özbizerdik, Uğur Kılıç'ın ilk eşi Mersin'li Uğur Özbizerdik'in oğlu. Annesi Uğur Kılıç ise halen hapiste bulunan Alaattin Çakıcı'nın ikinci eşi. 1983 doğumlu Özbizerdik, annesi gözlerinin önünde öldürüldüğünde henüz 13 yaşındaydı. Annesini, kendisine rol model olarak seçtiği üvey babası Çakıcı öldürmüştü. Annesinin ölümünden sonra Şişli Terakki Lisesi'ndeki eğitimini bıraktı ve ondan sonra birçok karanlık olayda ortaya çıktı.

ONUR'UN VUKUATLARI

* Henüz 15 yaşındayken, park etme tartışması yüzünden Ünal Acar'ı bacağından vurdu. Şikayetçi olmayınca serbest kaldı.
* Silahla yakalandı, yine serbest kaldı.
* Reşit bile olmadan, Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı'yı yaralamaya azmettirmek suçundan cezaevine girdi.
* 2005 yılında Etiler'de 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı çatışmaya adı karıştı. Romanya'ya kaçtı.
* 12 Nisan 2008'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı. Bir süre sonra serbest kaldı.
* Polat Towers'ta, 23 Haziran 2009 tarihinde işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesiyle ilgili cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Yaklaşık 2 yıl süren yargılama sonunda beraat etti.
* 24 Kasım 2011'de, Etiler'de barda çıkan olayda, koruma görevilisini ayağından vurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

PEKER, 1 YIL HAPİS YATTI

Futbolda şike davasının bir numaralı sanığı olan Giresun spor eski Başkanı Olgun Peker, 3 Temmuz 2011 tarihindeki operasyonun ardından tutuklanmıştı. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Peker, 2 Temmuz 2012 tarihinde tahliye edilmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.