Olimpiyatta en uzun maç Tsonga'nın

Olimpiyatta en uzun maç Tsonga'nın

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda tarihi bir rekor kırıldı.

İki yıl önce tarihin en uzun maçının oynandığı tesislerde, bu kez Jo-Wilfried Tsonga ile Milos Raonic arasında Olimpiyat tarihine geçen bir müsabaka vardı.  Teniste Fransız Tsonga ile Kanadalı Raonic'in mücadelesi tam 3 saat 57 dakika sürdü ve olimpiyat tarihinin en uzun maçı oldu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları tek erkekler teniste Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile Kanadalı Milos Raonic karşı karşıya geldi.

İlk seti Tsonga, ikinci seti de Raonic aynı skorla 6-3 kazandı ve maç final setine taşındı. Zaten ne olduysa da o sette oldu.

Uzadıkça uzayan set, 23-23'e kadar geldi. Toplam 1 saat süren ilk 2 setin ardından 3 saate yaklaşan 3. sette durumu 24-23'e getiren Tsonga, rakibinin servisini beklemeye başladı. Fransız raket, bir anda 30-0 öne geçti ve ardından bu fırsatı iyi değerlendirip seti 25-23, maçı da 2-1 kazanmayı başardı.

179 dakika süren final setiyle birlikte Tsonga-Raonic mücadelesinin süresi 3 saat 57 dakikayı buldu. Böylece bu karşılaşma, olimpiyatların en uzun maçı olarak da tarihe geçti.

Tsonga bu galibiyetle  3. tura yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.