Olmert yargı önünde

Olmert yargı önünde

Yolsuzluk nedeniyle yargılanan eski İsrail Başbakanı Olmert savunmasını yaptı: Suçsuzum

İsrail’in eski başbakanı Ehud Olmert, yolsuzluk iddiaları nedeniyle yargılanmaya başladı.
Duruşmadan önce "Buraya suçsuz olarak geldim ve öyle de çıkacağıma inanıyorum" diyen Olmert, seçim kampanyaları sırasında AmerikaYahudi iş adamı Moşe Talansky’den zarf içinde para almak, bazı seyahatleriyle ilgili sahte makbuzlar düzenlemek, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak ve vergi kaçırmak gibi suçlardan yargılanıyor.
Kudüs Bölge Mahkemesinde bu sabah başlayan ilk duruşmada, usulle ilgili düzenlemeler ve savunmanın, duruşmanın gelecek Nisan başına ertelenmesiyle ilgili talepleri ele alındı.
Yargıç, bir sonraki duruşmayı 22 Şubata erteledi. Duruşmaların pazartesi, salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada üç gün yapılması öngörülüyor.
Olmert, mahkemeye gelirken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "üç yıldır insanlık dışı iftiralara ve sorgulamalara maruz kaldığını" belirterek, başbakanlıktan istifasına atıfta bulunarak, hakkındaki iddiaların bedelini ağır bir şekilde ödediğini kaydetti.
"Artık gerçeklerin ortaya çıkmasının zamanı gelmiştir" diye konuşan Olmert, "Buraya suçsuz olarak geldim ve öyle de çıkacağıma inanıyorum" dedi.
İsrail tarihinde ilk kez eski bir başbakan, görevi sırasında işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle mahkeme karşısına çıkıyor.
Olmert’in eski özel kalem müdürü Şula Zaken de söz konusu olaylarda rolü bulunduğu gerekçesiyle Olmert’le ilgili davada yargılanıyor.

Etiketler :