Ölü Sayısı 353'e Ulaştı

Ölü Sayısı 353'e Ulaştı

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden ölenlerin sayısının 353'e ulaştığını açıkladı. Son 3 günde 57 kişi hayatını kaybederken, 98 kişinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Hastanelerde yatan hasta sayısı ie 306...

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden ölenlerin sayısının 353'e ulaştığını açıkladı. Son 3 günde 57 kişi hayatını kaybederken, 98 kişinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

"Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı maalesef 353 olmuştur. 

Vefat edenlerin 121’i (%35) 50 yaş altındaki daha önce sağlıklı olduğu bilinen kişilerdir.

Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 306’dır. 98 hastamızın tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 102 hasta ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.

Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Aşı aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve hastanelerimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Gebelerimiz için temin edilen adjuvansız aşılar halen sadece gebe olan vatandaşlarımıza uygulanmaktadır ve bunlar dışındaki gruplarda uygulanması söz konusu değildir.

Son günlerde vatandaşlarımızın aşıya artan talepleri tüm sağlık kuruluşlarında aşı yapılması suretiyle karşılanmaktadır. Gebeler için temin edilen aşılarımız ise gebe takiplerinin yapıldığı Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri, Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezleri ile belirenmiş diğer sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır.

Halen gebelerimize, 6 ay–50 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımıza ve 50 yaşın üstündeki kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza, ayrıca kritik kamu hizmetlerinde görev yapan vatandaşlarımıza yaş sınırlaması olmaksızın aşı uygulamasına devam edilmektedir. 10 yaş altında olup ilk aşı dozlarının üzerinden en az 3 hafta geçmiş olan çocuklarımızın ikinci doz aşılarını yaptırmaları önem arz etmektedir.

Okul çağında olan ve velileri tarafından aşılanmaları uygun görülen çocuklarımızın okullarda aşılanmalarına sağlık ekiplerimizce devam edilmektedir."

Etiketler :