Ölü sayısı bin 283'e yükseldi

Ölü sayısı bin 283'e yükseldi

İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 283'e yükseldi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in aralıksız devam eden saldırılarında gece yarısından 12.15'e kadar 54 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 24'üncü gününde ölü sayısının bin 283'e, yaralı sayısının ise 7 bin 170'e yükseldiğini kaydetti.

İsrail ordusunun, dün gece Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okula düzenlediği bombardımanda 15 kişi hayatını kaybetmiş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı günden bu yana 53 İsrail askerinin ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise 110 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

2 YARALI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 2 kişi, Kudüs'te tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.

Gazze'ye düzenlenen saldırılarda yaralanan 23 sivilin tedavi gördüğü St. Joseph Hastanesi'ndeki yaralılardan 2'si dün gece yaşamını yitirdi.

Hastane önünde toplanan çok sayıda Filistinli, hayatını kaybedenler için cenaze namazı kıldı. Namazın ardından, ölen 2 Gazzelinin cesedi ambulansla defnedilmek üzere Gazze'ye gönderildi.

TÜRKİYE LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, bu sırada "Çok yaşa Türkiye", "Katliamın sorumlusu Sisi", "Diren ey Kassam", "Canımız, kanımız sana feda ey Şehitler" şeklinde sloganlar attı.

Eylemcilerden Abir Zeyyad (37), Gazzeliler ile tek millet olduklarını ve aynı acıyı paylaştıklarını vurgulayarak, "insanların bu şekilde vahşice öldürülmesinin kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Gazzelilere destek olmak istediklerini ancak ellerinden gelenin sınırlı olduğundan yakınan Zeyyad, "En azından yetimleri getirmek istiyoruz ama buna da müsaade etmiyorlar" dedi.

Bir başka eylemci Beşar Maşni (27) de İsrail polisinin hastane bahçesinde olay çıkması durumunda Gazzeli yaralıların hastanede tedavisine müsaade etmeyeceği yönünde uyarıda bulunduğuna dikkati çekti. Maşni, "Eylemciler, sadece seslerini duyurmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Hastanedeki Gazzeli yaralılardan, Samiye İbrahim Ebu Dakka, Erez Sınır Kapısı'nda İsrailli yetkililer tarafından 11 saat bekletildikten sonra Kudüs'e getirildiğini kaydederek, uçaktan atılan bomba sonucu yaralandığını aktardı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.