Ölüler kitap okumaz!

Ölüler kitap okumaz!

Bilinçli olarak bilinçsizleştirilen çağımız insanının en büyük sorunsalı zihni donukluktur...

2002 Yılından beri birbirinden değerli kitaplar çıkararak büyük bir kültür hizmeti yapan Çıra Yayınları yine görkemli bir kampanya ile okuyucularını büyüleyecek…

Kendi alanlarında kıymeti tartışılmaz 6 kitap için kampanya yapan Çıra Yayınları, fikri dünyamızı imar ve inşa etmeye devam ediyor. Bilinçli olarak bilinçsizleştirilen çağımızın insanının en büyük sorunsalı olan zihni donukluğu aşmak ve düşünce dünyamıza katkı sağlamak amacına yönelik bu kampanya kısa bir süre devam edecektir.

Kampanya kapsamındaki 6 kitap 24 TL olup, kargo ücreti de yayınevi tarafından karşılanmaktadır.

Kitapların kısa tanıtımları aşağıdadır:

1-İslam İnanç Esasları / Ebu’l-Hasan el-Eşari / 272 Sayfa
Ebu’l-Hasan el-Eşari’nin bu eseri, Sünni düşünce sisteminde temel bir başyapıt sayılmaktadır. Çünkü Ehl-i Sünnet düşüncesi olarak kabul edilen birçok fikir ve düşünce büyük ölçüde bu esere dayandırılmaktadır.

2-İslam İtikadında Sünnet / Hamdi Gündoğar / 240 Sayfa
Toplam 3 bölümden oluşan bu eserde Dr. Hamdi Gündoğar; İtikadi meselelerde sünnetin yer alıp almadığı hususuna hadis, fıkıh ve kelam âlimlerinin görüşlerine geniş bir şekilde yer vererek konunun açıklığa kavuşmasına katkı sağlamaktadır.

3-Hadisin İtikatta Delil Oluşu / Muhammed Nâssıru’d-Din el-Elbânî / 104 Sayfa

Hadis otoritelerinden birisi olarak şöhret bulmuş olan Muhammed Nâssıru’d-Din el-Elbânî’nin çalışması 4 bölümden oluşmaktadır. Bu kitap, hadislerin itikadi konularda delil sayılması gerektiğine dair İslam Dünyasında yayınlanmış nadir eserlerinden biridir.

4-Dinin Hikmeti / Vahidüddin Han / 96 Sayfa
Dengelerin kurulması, dinin bir bütün olarak ele alınması, Allah’ın kelamı neyin üzerinde ne kadar durmuşsa, bize neyi nasıl tavsiye etmişse ona uymamızı belirtmektedir. Müslümanlar arası kardeşliğin tesisine katkı sağlayacak bu kitap 6 bölümden oluşmaktadır.

5-Kur’an’da Sünnetullah / Şemseddin Karcı / 136 Sayfa
Kitap 4 bölümden oluşmaktadır. 1.bölümde; sünnetullah kavramının semantik tahlili ve kullanım alanı açıklanmıştır. 2.bölümde; ilahi yasaların, ferdi ve toplumsal boyutları tespit edilmiştir. 3.bölümde konu Kur’an’daki tarihsel örnekler ışığında somutlaştırılmıştır. 4.bölümde ise; inkârcı ve günahkâr toplumların helak edilmeleri konusu, tartışmaları ile birlikte sunulmuştur.

6. Âdem Olmak / Hanifi Tosun / 128 Sayfa (Hediye Kitabımız)
İki bölümden oluşan kitap, akıcı bir üslupla yazılmış, kitabın 1. bölümünde, Hz. Âdem kıssasından hareketle yaratılış ve insanın doğası incelenmiş, ikinci bölümünde ise tefekküre yönelik, birbirinden değerli birçok makale bulunmaktadır.

İletişim:
Çıra Yayınları
Tel: 0212 635 99 19
www.cirayayinlari.com
cirayayinlari@gmail.com

Etiketler :