Ölülerin ruhuna yasak getirdi

Ölülerin ruhuna yasak getirdi

Rektörlerin 10. Yıl Marşlı ‘Türkiye laiktir laik kalacak' provokasyonlarının mimarı Mustafa Akaydın, “Ölülerin ruhlarına bile yasak getirdi” dedirten bir uygulamaya imza attı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü olduğu dönemde başkanı olduğu Üniversiteler Arası Kurul toplantılarında rektörlere ‘Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attıran ve başörtüsü düşmanlığıyla tanınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ölülerin ruhlarına bile yasak uyguladı.

BEŞ YILLIK UYGULAMAYI KALDIRDI

Üniversiteden arkadaşları ve CHP'lileri belediye yönetimine getirdikten sonra, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na getirdiği Mahmut Akbaş'ın yanı sıra kızını, damadını ve damadın ağabeyini de belediyede çeşitli müdürlüklere getirerek tepki toplayan Akaydın, Antalya Andızlı Şehir Mezarlığı'nda beş yıldan beri Arefe günü İkindi namazından sonra başlayıp bayramın üçüncü günü İkindi namazına kadar devam eden Kur'an-ı Kerim okunması uygulamasını da kaldırdı.

BAYRAMIN BİRİNCİ VE İKİNCİ GÜNÜ HİÇ OKUNMADI

Beş yıldan beri belediyenin görevlendirdiği ve cenaze işlemlerini gerçekleştiren imamlar tarafından Arefe gününden başlayıp bayramın üçüncü gününe kadar süren Andızlı Mezarlığı'ndaki Kur'an-ı Kerim okunması, bu yıl sadece Arefe Günü İkindi Namazı'ndan sonra çok kısa bir şekilde gerçekleştirildi. Bayramın birinci ve ikinci günü ise hiç Kur'an-ı Kerim okunmadı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ, AKAYDIN YURT DIŞINDA

Vatandaşların büyük bir tepki gösterdiği yeni uygulama, "Ölülerin ruhlarına saygısızlık" şeklinde değerlendirilirken, konuyla ilgili olarak ulaştığımız Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sorularımıza cevap vermekten kaçındı. Akaydın, "Şu anda yurtdışındayım. Sorularınızı dönüşte cevaplandıracağım" dedi.

Akaydın, Akdeniz Üniversitesi'ndeki 25 yıllık görevinden ayrılarak Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan Mahmut Akbaş'ın kızı Yasemin Coşgun'u, Özel Kaleme aldırırken damadı Süleyman Coşgun'u da Harita ve İstimlak Müdürü olarak göreve başlattığı ortaya çıkmıştı. Akaydın, Akbaş'ın damadının ağabeyi Hakkı Coşgun'u da belediyede İdari İşler Şube Müdürlüğü görevine getirmişti. Akaydın'ın göreve getirdiği Akbaş Vakit'e yaptığı açıklamada, "Neden benim samimi bir Atatürkçü olduğum, laik olduğum ve samimi bir sosyal demokrat olduğum gündeme gelmiyor da, Sayın Akaydın tarafından kızımın, damadımın ve damadımın ağabeyinin müdür yapılması gündeme geliyor?" demişti.

Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye başkanı olur olmaz başta Akdeniz Üniversitesi'nden40 arkadaşı olmak üzere, CHP Antalya İl Başkanı'nın kızı, SHP eski İl Başkanı ve daha pek çok CHP sempatizanını belediyede göreve getirdiğini itiraf etmişti. Akaydın bu uygulamayı, "Üniversitede yıllardan beri tanıdığım aileyi belediyeye aldım bunda yadırganacak ne var? Olay tamamen benim inisiyatifimle gerçekleşti" demişti.
HABERVAKTİM

Etiketler :