Ölüm Kurşunu Yetmemiş

Ölüm Kurşunu Yetmemiş

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara'ya saldıran İsrail komandolarının vahşetini, Adli Tıp raporları bir kez daha ortaya koydu.

Yeni Şafak, 9 şehidin otopsi raporunu ele geçirdi. Raporlara göre, katiller, en az bir kere öldürücü atış yaptıktan sonra kurşun sıkmaya devam etmiş. Etkisiz hale getirmek yerine gönüllülerin hayati organlarını hedef alan İsrail askerleri vahşice dövdükleri 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın vücuduna 2 kez uzaktan atış yaptı. Furkan'ın vücudunda ölüm yaraları açan komandolar, yakın mesafeden de kafasına 3 el ateş etti.

FUAT ATİK - ÖNDER DELİGÖZ - KAMİL MAMAN / İSTANBUL
Ambargo altındaki Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara'ya uluslararası sularda 1 Haziran'da kanlı baskın düzenleyen İsrail komandolarının, aktivistleri etkisiz hale getirmek için değil, öldürmek amacıyla kurşun sıktığı ortaya çıktı. Yeni Şafak, Gazze yolunda İsrail kurşunlarına hedef olan 9 şehidin Adli Tıp raporunu ele geçirdi. Raporlara göre, İsrail komandoları gönüllüleri uzaktan ve yakın mesafeden kurşun yağmuruna tuttu. Kalp, göğüs ve kafa gibi hayati bölgeleri hedef alan İsrail komandoları, kesin ölüme neden olacak atışlar yaptı. Gemiyi kana bulayan komandolar, bununla da yetinmeyip, keyfi olarak bazıları ilk atışta hayatını kaybeden aktivistlerin üzerine peş peşe ateş etti.

RAPORLAR SAVCILIKTA

Türkiye'nin 24 saat süre vermesinin ardından, İsrail'in geri adım atması üzerine gönüllülerle İstanbul'a getirilen şehit cenazelerinin otopsisi Adli Tıp Kurumu'nda yapıldı. 7 Adli Tıp uzmanının her bir şehit için ayrı ayrı hazırladığı 17 Haziran 2010 tarihli raporlar, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

KESİN ÖLÜM İÇİN YAKIN MESAFDEN ATIŞ

Şehitlere isabet eden kurşunların her birinin öldürücü nitelikte olduğunu ortaya koyan raporlar, İsrail'in Mavi Marmara'da sergilediği vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi. Raporlara göre, İsrail komandoları, gemideki silahsız Gazze gönüllülerine uzaktan öldürücü atışlarla yetinmedi. İsrail askerleri, vücutlarının kalp, göğüs, kafa gibi öldürücü noktalarına kurşun isabet eden yaralı Gazze yolcularına kesin ölüm için yakın mesafeden de ateş etti.

DİRENMEDİ AMA VURDULAR

İHH görevlisi gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın otopsi raporu ise Mavi Marmara'da direniş göstermeyen gönüllülerin bile uzaktan vurulduğunu ortaya koydu. Otopside, gemiye baskın yapan İsrail komandolarına direniş gösterdiğine dair Kılıçlar'ın vücudunda herhangi bir yara ya da sıyrık izi tespit edilmedi. Uzak mesafeden atılan tek kurşunla alnından vurularak şehit edilen Kılıçlar'ın ölüm nedeni raporda şöyle anlatıldı: "Kişinin vücuduna 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup, müstakilen öldürücü nitelikte olduğu, ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası cilt, cilt altı bulgularına göre atışın uzak atış mesafesinden (kısa namlu için 35-45 cm, uzun namlu için 75-100 cm dışından) yapılmış olduğu, cesetten mermi çekirdeği elde edilmediği, kişinin ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası kırıklarıyla birlikte beyin kanaması beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu..."

GÖĞSÜNE UZAKTAN TEK KURŞUN

İzmir'li 7 çocuk babası Cengiz Songür'ün otopsi raporunda ise uzaktan sıkılan tek kurşunun öldürücü nitelikte olduğu ve göğüs bölgesine isabet ettiği belirtildi. Raporda, Kılıçlar gibi İsrail komandolarıyla teması olmadığı halde kurşuna hedef olan Songür'ün ölüm nedeni şöyle anlatıldı: "Bir adet mermi çekirdeğinin 9x19 mm çapında silahlarda atılmak üzere imal edilmiş fişeklere ait olduğu. Barut artıklarına saptanmadığı. Kişinin vücuduna 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup, meydana getirdiği yaralanmanın müstakilen öldürücü nitelikte olduğu. Ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası cilt, cilt-altı bulguları ve Fizik İhtisas Dairesinin raporuna göre yarayı oluşturan atışın uzak atış mesafesinde yapılmış olduğu. Cesetten gömlekli üzerinde yiv ve set izleri bulunan deforme olmamış bir adet mermi çekirdeği elde edildiği. Kişini ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kaburga ve omur kırığı ile birlikte iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana gelmiş olduğu"

VÜCUDUNDAN 3 KURŞUN ÇIKTI

Gazze gönüllülerinden Saadet Partili İbrahim Bilgen ise baş ve sırtından aldığı 3 kurşunla şehit düştü. Bilgen'in vücudundan 3 adet kurşun çekirdeği ile 'Bean Bag' olarak tabir edilen saçma taneleri bulundu. Otopsi raporunda saçma baş kulak arkasından kafatasına giren 12 kalibre av tüfeğine ait olduğu saptanan saçma tanelerinin ölümcül yaralanmaya neden olduğu belirtildi. Raporda, İsrail askerlerinin dövdükten sonra kurşunladığı, Bilgen'in, vücudunda yara ve sıyrıklar tespit edildiği, elbiselerinin de parçalanmış olduğu kaydedildi.

Uzaktan vurdular, dövüp kafasına 3 kez sıktılar...

İsrail komandolarının vahşetini, Kayserili lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın otopsi raporu gözler önüne serdi. İsrail terörünü belgeleyen raporda, katiller, önce genç Furkan'ı uzaktan atışlarla vurdu. Bununla yetinmeyen İsrail komandoları, daha sonra ortaya çıkan görüntülerde olduğu gibi sırtına ve sol ayağına isabet eden kurşunlarla yere yığılan Furkan'ı önce dövdü. Ardından yakın mesafeden kafasına 3 el ateş ederek şehit etti. Furkan'ın otopsi raporunda "Kişinin vücuduna 5 adet ateşli silah mermi çekirdeği isabet etmiş olup dış muayenede 1, 4 ve 5 nolarda tanımlanan yaralardan giren mermi çekirdeklerinin meydana getirdiği yaralanmaların tek başına ölüme neden olacak nitelikte olduğu" belirtildi. Furkan'ın yüzünde ve kafasında da sıyrıklar ve yara izleri tespit edildi.

Önce tartakladılar sonra kurşunladılar

Şehit Fahri Yaldız'ın göz, burun ve alnında İsrail askerlerinin darbeleri sonucu oluşan yaralar ve morluklar tespit edildi. Otopsi raporu Yıldız'ın dövüldükten sonra 5 kurşunla şehit edildiğini gösterdi.

Adli Tıp raporuna göre Şehit Fahri Yaldız İsrail komandoları tarafından tartaklandıktan sonra şehit edildi. Yıldız'ın gözlerinde İsrail askerlerinin darbe sonucu oluşan şişlikler, burnunda ve alnında sıyrıklar tespit edildi. Alın kısmının deri altında ise tanımlanamayan düzensiz metalik cisim bulundu. Metal küçük olduğu için ne olduğu anlaşılamadı. Sol dirsek de 4 cm2 ebadında iki morluk, eklem yerlerinde ise İsrail askerlerinin darp etmesi nedeniyle oluşan delik belirlendi.

BİRİ KALBİNE 5 KURŞUN

İsrail askerleri tarafından öldürülmeden önce dövüldüğü anlaşılan Yıldız'ın cesedinde 10 mermi giriş ve çıkış noktası olduğu tespit edildi. İsrail komandolarının Yıldız'ın kalbini hedef alarak ateş ettiğini koyan rapora göre, sol memenin altından giren bir mermi, sağ arka omuzdan çıktı. İkinci mermi ise sol uyluktan girdi. Sağ uylukta da 4 cm genişliğinde kurşun giriş yarası belirlendi. Yıldız'ın sağ dizi ve bacakları arasındaki uyluk bölgesinde de kurşun yarasına rastlandı.

1'İ ÖLDÜRÜCÜ 4'Ü KEYFİ ATIŞ

Raporda, 1 nolu olarak işaretlenen atışın, öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Raporla öldürücü kurşundan sonra İsrail komandolarının 4 atışı keyfi olarak yaptıkları ortaya çıktı. Giysilerdeki kurşun giriş delikleri üzerinde yapılan incelemede ise, atışların bitişik, bitişiğe yakın ya da yakın atış mesafesinden yapılıp yapılamadığı tespit edilemedi. Atış mesafesi, deliller karartıldığı için belirlenemedi.

Direnmedi ama yinede katlettiler

İsrailli katiller, Milli Tekvandocu Çetin Topçuoğlu, karnından, sırtından ve kafasından kurşunlayarak öldürdü. Otopside Topçuoğlu'nun vücudunda kurşun yaraları dışında herhangi sıyrığa bile rastlanmadı. Bu durum, Topçuoğlu'nun direnmediği halde İsrailli katiller tarafından öldürüldüğünü gösterdi.

VUCUDUNDA 7 MERMİ YARASI

Otopside Diyarbakırlı Gazze gönüllüsü Ali Haydar Bengi'nin vücudunda ise 7 mermi giriş yarası tespit edildi. Bengiyi öldüren kurşunlar, uzak mesafeden (100 cm'in dışından) atıldı. Malatyalı Necdet Yıldırım ise göğsünden aldığı iki kurşunla şehit düştü. İsrail komandolarının iki kez kafasından, iki kez de sırtından kurşunladığı şehit Cengiz Akyüz'ün otopsisinde ise vücudunda sıyrıklar tespit edildi.

9 şehitte 31 kurşun yarası

Otopsi raporlarına göre, kanlı saldırıda şehit düşen 9 vatandaşımızda 31 kurşun yarası tespit edildi:

Ali Haydar Bengi: 7 kurşun

Furkan Doğan: 5 kurşun

Fahri Yaldız: 5 kurşun

Cengiz Akyüz: 4 kurşun

İbrahim Bilgen: 3 kurşun

Çetin Topçuoğlu: 3 kurşun

Necdet Yıldırım: 2 kurşun

Cevdet Kılıçlar: Tek kurşun

Cengiz Songür: Tek kurşun

 

 

Etiketler :