Ölüm nedeni belli oldu

Ölüm nedeni belli oldu

ABD'de New Jersey'de bir otel odasında ölü bulunan iş adamı Erhan Göksel'in, ilk belirlemelere göre...

ABD'de New Jersey'de bir otel odasında ölü bulunan iş adamı Erhan Göksel'in, ilk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğü bildirildi...

New York polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre ''Verso'' adlı siyasi araştırmalar şirketinin sahibi Erhan Göksel (51), New Jersey'de, Edge Water kentindeki ''Comfort Inn Oteli''ne 17 Mayıs'ta yerleşti, 21 Mayıs sabahı otel odasında ölü bulundu.

Kısa süre önce zayıflamak için midesine kelepçe taktırdığı yönündeki söylentileri doğrulayamayan kaynaklar, Göksel'in ilk belirlemelere göre kalp krizinden öldüğünü düşündüklerini belirttiler.

Bu arada, Göksel'in kişisel eşyalarının, New York Başkonsolosluğu tarafından otelden alınacağı öğrenildi.

ERGENEKON DOĞRU DEMİŞTİ

Ergenekon'dan gözaltına alınıp sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Verso araştırma şirketinin sahibi Erhan Göksel, Ergenekon'daki iddiaların yüzde 75'i doğru" diye açıklama yapmıştı. ODTÜ Mezunları Derneği'nin düzenlediği 'Ekonomik Kriz ve Küreselleşme' konulu konferansta konuşan Göksel, iddiaların büyük bölümünün doğru olduğunu belirterek, "Ancak beyaz çamaşırla renkli ve siyah çamaşırlar aynı anda yıkanıyor. Veli Küçük, İbrahim Şahin gibi bir iki piyon ceza alacak ve bu olay kapatılacak. Bu davanın gerektiği biçimde sonuca ulaşacağını sanmıyorum" iddiasında bulunmuştu.

BAYKAL'A BELGE SERVİS ETMİŞ

Göksel'in adı Albay Dursun Çiçek ıslak imzalı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" konusunda hazırlanan iddianamede de geçmişti. Darbe Andıcı iddianamesinin delil klasörlerinde Göksel'in CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yaptığı 3 telefon görüşmesinin dökümleri de yer almıştı. Söz konusu görüşmelere göre, Almanya'daki Deniz Feneri davasına ilişkin fotoğraflar ve bilgiler, Ergenekon sanığı Erhan Göksel tarafından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilmiş. Erhan Göksel, bu konuda Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara verdiği ifadede, "Mehmet Gürhan Deniz Feneri davasının bir numaralı sanığıdır. Deniz Baykal'la görüşmemde bununla ilgili detaylardan bahsetmekteyim. Bu resimde Mehmet Gürhan'ın Başbakan'la samimi olan görüşmesi vardı. Bana resim Almanya'dan geldi" iddiasında bulunmuştu.

Siyasetçilerin danışmanıydı

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel politik danışmanlık hizmetlerine, 1989'da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi'ni kurarak Adnan Kahveci ile birlikte başladı. Sırasıyla siyasi danışmanlık yaptığı liderler: Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz. Mesut Yılmaz'la 1999 seçimleri öncesi ayrıldı. Ayrıca 1996'da Bulgar Başbakanı Kostov'un, 1999'da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev'in başkanlık kampanyalarını yaptı. 1998-2000 arasında ABD'de Başkan Yardımcısı Al Gore'a Ortadoğu danışmanlığı yaptı. Türkiye dışında ABD'de ve Çin'de de ofisleri bulunan Göksel, siyasi danışmanlık faaliyetlerini siyasiler dışında uluslararası şirketlere de yapıyordu.

Etiketler :