Ölümcül hatada son gelişme

Ölümcül hatada son gelişme

Jandarmanın terörist zannederek ateş açması sonucu yaşanan vahim olayda yaşanan son gelişme...

Hatay'ın Hassa ilçesinde konuşlanan güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda yanlışlıkla 2 köylünün öldüğü, birinin yaralandığı olayla ilgili aileleri, İçişleri Bakanlığı ile Hassa Cumhuriyet Başsavcılığına davacı olduklarına dair dilekçe verdi.

Olayda ölen Mustafa Fil'in (62) eşi Zöhre Fil ile Ali Dalmış'ın (61) eşi Aysel Dalmış ve yaralanan Hacı Mehmet Sak'ın (75) imzasının bulunduğu dilekçede, Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde İbrahim Yalçın'ın da bulunduğu 4 kişinin otomobille gittikleri ve daha sonra da 400 metre kadar da kekik ve çiçek toplamak için yaya olarak yol aldıkları, hiç bir uyarıda bulunulmadan ateş açıldığı iddia edildi.

Dilekçede, Mustafa Fil ve Ali Dalmış'ın birçok mermi isabet ederek öldüğü, Hacı Mehmet Sak'ın iki yerinden yaralandığı, İbrahim Yalçın'ın da dere yatağına saklanarak kurtulduğu kaydedildi.

Ateş edilmeden önce ''dur'' ihtarında bulunulmadığı, 15-20 metre mesafeden ateş açıldığı, havanın sisli ve puslu olmadığı ileri sürülen dilekçede, şunlara yer verildi:

''Ölenlerin yanında bir boş çuval ile 2 adet boş poşet bulundu. Bu da 4 kişinin amacının kekik ve çiçek toplamak olduğunu gösteriyor. Şahısların yaşı, kisvesi ve boyu itibarıyla herhangi terörist görüntüsü sergilemedikleri, başlarında poşu bulunmadığı, ayakkabılarının ve kıyafetlerinin normal vatandaşlar gibi olduğu, havanın açık ve meteorolojik görüntü engeli bulunmadığı, maktullere ve yöre halkına operasyon olacağına, pusu atılacağına, sözlü, yazılı bir duyurunun bulunmadığı, ateş etmeden önce dur ihtarı yapılmadığı belirlenmiştir.''

Dilekçede, olayın ardından cesetlerin Hassa Hastanesi morguna uygun şekilde taşınmadığı, Adana Adli Tıp Kurumuna da ticari minibüsle götürüldüğü, daha sonra itirazlar neticesinde Hassa'ya sevkinin ambulansla yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Cenazeler, devlet erkanından ve yüksek katılımlı törenle defnedildi. Olay medyada büyük yankı buldu.

Halkımız ve maktul yakınları devlet yanlısıdır. Terör ve destekçilerini sevindirmemek adına ateş düşen yüreklerimize taş bastık. Devletimize dargın, askerlerimize kırgın değiliz. Ancak hukuk terazisinin uygun işlemesini istiyoruz.

Bu olaya sebebiyet verenlerden davacıyız. Olayla ilgili devletimizin elinde bulunan, tüm bilgi, belge ve raporları ailelere teslim edilmesini ve ailelerin gelişen durumdan bilgilendirilmelerini arz ederken, devlet büyüklerinin acı paylaşımı ile ilgili girişim ve katkılarına teşekkür ederiz.''

Hatay'ın Hassa ilçesi Dedemli köyünde, 28 Haziranda konuşlanan güvenlik görevlilerinin terörist sanarak yanlışlıkla ateş açtığı köylülerden ikisi ölmüş, biri yaralanmıştı. AA

 

Etiketler :