Ölünceye Kadar, Koltuktalar!

Ölünceye Kadar, Koltuktalar!

TBMM Anayasa Komisyon Üyesi AK Parti İzmir Milletvekili, İbrahim Hasgür çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan TBMM Anayasa Komisyon Üyesi AK Parti İzmir Milletvekili, İbrahim Hasgür çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hasgür, Anayasa değişikliği için;’’Yargı kuşatması var diyorlar, yargı bizi kuşatmış kuşatacağı kadar zaten. Yürütmenin önü sürekli yargı tarafından kesilmekte, bizim istediğimiz; yargının yürütmenin işi ile değil, kendi işiyle ilgilenmesi. Meclisten yakında çıkacak olan seçim kanunundan sonra siyasi parti kanununda da değişiklik yapılacak.’’ diye konuştu.

CHP İle Bütünleşmiş, Yürütmenin Önünü Kesen Yargı!

CHP ile bütünleştiğini, yürütmenin önünü kestiğini söylediği yargının daha bağımsız, tarafsız ve geniş bir tabana yayılması için çalıştıklarını söyleyen İbrahim Hasgür; ‘’Yargı tam bir muhalefet gibi çalışıyor. CHP işlerine ve icraatlarına yönelik yürütme işleyişinde yargı engeline takılan bir tek örnek yaşandığı görülmemiştir. Varsa bir örneği söylesinler, ama hükümet için farklı bir seyir söz konusu, sürekli olarak yürütme işleyişi yargı engeline takılmakta’’ sözlerini kaydetti.

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi; .’’ HSYK, Anayasa Mahkemesi ve Parti kapatılmasına ilişkin maddelerin dışında tartışma yaratacak, başka madde yok gibi gözüküyor. Yapmak istediğimiz şey, suni ve çakma iddialar yüzünden parti kapatılmasının son bulması ve HSYK için üye seçiminin daha geniş bir tabana yayılması. Biz AK Parti olarak, çekirdek kadro ile hazırladığımız, anayasa değişikliğine ilişkin bu yazılı metin için, muhalefete, ‘ kardeşim gel sen de teklif ver, gel oturup tartışalım diyoruz’ .Avrupa medeniyetler seviyesini hedeflerken, tartışılmayacak hiçbir şeyin olmaması gerektiğini bilmemiz gerekir. ‘’ diye konuştu.

Hesapsız Kitapsız Ölünceye Kadar, Koltuktalar!

HSYK üyelerine yönelik; ‘’ Dünyanın hiçbir yerinde yok bu. HSYK bünyesinde koltuğa oturanlar, ölünceye kadar, herhangi bir suç ya da suç örgütüne karışmış olsalar bile hesap vermeden 25 yıl kalabiliyorlar.AB’nin ise bizden HSYK için istediği zaten çok bir fonksiyonu olmayan Adalet Bakanına yönelik bir talep değil, HSYK’nın daha geniş bir tabana yayılması. 2-3 ‘ü geçmeyen sayıdaki avukat katılımının sayı olarak daha da artması, Türkiye genelindeki 11 bin civarındaki hakim ve savcıların da gözardı edilmemesini istiyoruz. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi meclis tarafından da üye seçilebilmesi yanlış bir talep değil ki. Yargıtay, Danıştay ve HSYK arasındaki al gülüm ver gülüm şeklinde gerçekleşen üye seçimini artık daha geniş bir taban yaymak gerekmez mi’’ sözlerini kaydetti.

Çok Daha Önemli Kararlar Verdik!

‘’ AK Parti Hükümeti olarak, çok daha önemli kararlar verdik, zaten biz daha önce de ‘’ diyen İbrahim Hasgür; ‘’ Sosyal güvenlik, Tam gün, eğitim ve açılan yaklaşık 30 üniversiteye yönelik çok daha önemli kanunları çıkartan bu hükümet neden Anayasa değişikliğini yapamazmış, anlayamadım. Bu meclis isterse, Türkiye için gerekli görürse savaş kararını bile verebilir. Anayasa değişikliği tüm bu gerçekleştirilenlerden daha önemli değil. Gelecek olan yeni meclis yapsın diyorlar, ya yeni meclis düşündükleri gibi olmaz da, daha kötü olursa ne yapacaklar, o zaman.’’ açıklamasında bulundu.

28 Madde Tek Tek Oylanmaz!

‘’28 madde tek tek oylanmaz. Bu hem usul hem de teknik olarak mümkün değil’’ diyen İbrahim Hasgür; 2-3 madde için teklife karşı çıkılmasının aşılacak bir durum olduğunu söyledi. ‘’Vatandaş %60 oranında bu değişikliğe destek veriyor, zaten. Referanduma gidilirse bu memleketten bu paket onay alır’’ diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Suç İşledi, Söylemeyelim mi?

İbrahim Hasgür; ‘’ Genelkurmay Başkanın çete suç iddiaları ile yargılanan bir ordu komutanına yönelik yargıya ilişkin yaklaşımına hiç ses çıkartılamıyor. İstediği şekilde kefil bile olabileceğini söyleyen Genelkurmay Başkanı, kendi bünyesinde bulunanlar için adil yargılamanın önüne geçmiş olmuyor mu. Anayasanın 138. maddesine göre kabul görmüş iddialar için yaşanan yargı sürecine müdahale bir suçtur. . 28 Şubat ve 12 Eylül’den sonra da bazı yargı mensuplarının askere yönelik yaklaşımları ve alınan brifingler de ne demek oluyor.’’ diye konuştu.

Bu Zırhlar da Kaldırılmalı, O Zaman!

Milletvekili dokunulmazlıkları için, ‘’AK Parti olarak Yüce Divan söylemleri için Rektör izin vermezse üniversite bünyesinde hiç kimse yargılanmıyor, Barolar Birliği için de aynı zırh söz konusu. Ama milletvekilleri için sürekli dokunulmazlık baskısı var. O zaman tüm bu zırhları kaldıralım da eşitlik olsun. Önüne gelen milletvekili suçlaması için, adamlar mahkemeye gitmekten işlerini mi yapamaz hale gelsin. Meclise ilişkin beklemede olan 630 küsür dosyanın içindeki yolsuzluğa yönelik olanlarının sayısı da 8-10’u geçmez, gerisi rivayettir ’’ sözlerini kaydetti.

Etiketler :