Ömer Öztürkmen Defnedildi

Ömer Öztürkmen Defnedildi

İstanbul'da 81 yaşında vefat eden Türkiye gazetesi yazarı ve eski Bursa Milletvekili Ömer Öztürkmen'in cenazesi toprağa verildi. Öztürkmen için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

 

Törene, Öztürkmen'in eşi Sevim Öztürkmen, kızları Ayşe Mudun, Arzu Öztürkmen Yılmaz, Ahu Yıldırmaz, oğlu Rasi Öztürkmen'in yanı sıra Osmanlı hanedanlığı üyesi Harun Osmanoğlu, şair Yavuz Bülent Bakiler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, Türkiye gazetesinden çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı.

Şair Yavuz Bülent Bakiler, Öztürkmen'in siyaset ve edebiyat dünyasında çok seçkin bir isim olduğunu söyledi.

Öztürkmen'in kendisinden sonra gelen nesillere büyük etkisi bulunduğunu belirten Bakiler, bunlardan birinin de kendisi olduğunu kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de Öztürkmen'in meslek hayatı boyunca saygınlığını koruduğunu ve Bab-ı Ali geleneğinin son temsilcilerinden biri olduğunu anlattı.

Erinç, Türk düşünce dünyasına önemli katkıları bulunan Öztürkmen'in ölümünün hem Türkiye hem de basın dünyası için büyük kayıp olduğunu belirtti.

Cenazeye katılan Öztürkmen'in dünürü Celal Uygur da Öztürkmen'in Anadolu Ajansında Beyrut muhabiri olarak çalıştığını, daha sonra Bursa Milletvekili olduğunu ve uzun yıllar Türkiye gazetesinde yazarlık yaptığını kaydetti.

Uygur, Öztürkmen'in hem ailesi hem de Türkiye için faydalı biri olduğunu ifade ederek, Öztürkmen için Allah'tan rahmet diledi.

Öztürkmen'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

Etiketler :