Ömer’li Miami Heat ile Alperen’li Houston Rockets Karşılaştı

Ömer’li Miami Heat ile Alperen’li Houston Rockets Karşılaştı

NBA Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat (44-22) ile Batı Konferansı’nın sonuncusu Houston Rockets (16-49) Miami FTX Arena’da karşılaştı. Türklerin gecesinde kazanan taraf Miami Heat oldu: 123-106.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Milli basketbolcularımız Ömer Faruk Yurtseven ve Alperen Şengün maçtan önce birbirine sarıldılar. Alperen takımı Houston Rockets’ta ilk beş başlarken, Ömer Faruk takımı Miami Heat’te yedek olarak başladı. 30 dakika süre alan Alperen takımına özellikle defansta büyük katkılar verdi. Ömer ise aldığı 3 dakika sürede olumlu işler yaptı.

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Robinson, Lowry; Houston Rockets ise Matthews, Tate, Şengün, Porter Jr, Green ilk beşi ile başladı.

İlk çeyreğe beklenildiği gibi Miami Heat hızlı başladı. Alperen takımının ilk sayısını kaydetti. Ama Houston Rockets takımı özellikle Green’in başarılı üçlüklerleri ve etkili defans oyunlarıyla Heat’in farkı açmasına müsaade etmedi ve hatta 9 sayı farkla öne geçti. İlk çeyreği Houston Rockets 32-25 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte Miami Heat geri dönüş yapmak istedi ama Houston Rockets’ın kararlı ve boşluk bırakmayan katı defansına takıldı. İzleyicilere bu üstün oyunlarına rağmen nasıl olupta sadece 16 galibiyette kaldıklarını düşündürttüler. Rockets bu çeyrekte farkı 13 sayıya dek açtı. İlk devrenin sok iki dakikasına kadar aradaki farkı başarılı üçlükler belirledi. Houston Rockets 9 tane başarılı üçlük atarken Miami Heat sadece 5 başarılı üçlükte kalmıştı. Ama Miami Heat’i takip edenler iyi bilir ki Heat son iki dakikada vites yükseltir. Tarih tekerrür etti, Miami Heat gaza bastı ve devreyi 62-58 önde kapattı. Herro’nun son saniye üçlüğü görmeye değerdi.

Üçüncü çeyrekte de Miami Heat üstünlüğünü devam ettirerek başladı ve fark 10 sayıya dek çıkardı. Önce Adebayo’nun ve ardından yerine giren Dedmon’un 4 faüle ulaşması Heat’in oyununu bir süre etkiledi. Bu iki pivota faülleri aldıran Alperen oldu. Ve fakat oyun ritmini yeniden yakalayan Miami Heat farkı 15 sayıya dek açmasını bildi ve üçüncü çeyreği 90-78 önde kapattı.

Dördüncü çeyrek dengeli başladı. Heat rakibi Rockets’a farkı kapatma fırsatı vermedi. Çeyrek ilerledikçe üstün oyunuyla rakibin domine eden Miami Heat son 3 dakika kala 20 sayı farkla öne geçti ki maç artık bundan sonra bitmişti. Nitekim Miami Heat karşılaşmayı 123-106 kazandı ve liderliğini korudu.

Miami Heat’te Tyler Herro 31 sayı/2 ribaunt/3 asist, Jimmy Butler 21 sayı/7 ribaunt/4 asist, Bam Adebayo 18 sayı/10 ribaunt/1 asist, Duncan Robinson 13 sayı/1 ribaunt/2 asist, Victor Oladipo 11 sayı/1 ribaunt/ 4 asist, P.J. Tucker 11 sayı/12 ribaunt/2 asist, Gabe Vincent 7 sayı/1 ribaunt/0 asist, Dewayne Dedmon 6 sayı/6 ribaunt/1 asist, Caleb Martin 5 sayı/4 ribaunt/4 asist, Ömer Faruk Yurtseven 0 sayı/1 ribaunt/0 asist ile oynadı.

Houston Rockets’ta Kevin Porter Jr 22 sayı/5 ribaunt/1 asist, Jalen Green 20 sayı/1 ribaunt/3 asist, Josh Christopher 16 sayı/3 ribaunt/3 asist, Kenyon Martin Jr 14 sayı/4 ribaunt/2 asist, Alperen Şengün 13 sayı/8 ribaunt/3 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: ABD’de “Kadınların Ayı” olarak kutlanan Mart ayı bu maçta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sezon başından beri sakat olan, taraftarların çok şey beklediği ve çok sevdiği Victor Oladipo bu maçta alkışlarla yeniden formasına kavuştu.

miami-heat-vs-houston-rockets-2.jpg

miami-heat-vs-houston-rockets-3.jpg

miami-heat-vs-houston-rockets-4.jpg

miami-heat-vs-houston-rockets-5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.