Ömür boyu tek plaka

Ömür boyu tek plaka

Bütün araç sahipleri ya da araç alacaklar bu haberi okuyun! Plakada devrim geliyor. Mezara kadar tek plaka...

Emniyet 'plaka' açılımına gidiyor. Bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi düşünülen projeye göre şahıslara ömür boyu sadece kendisinin kullanacağı plaka verilecek. 

Araçlar plakasız satılacak Trafikte mezara kadar tek plaka uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Projeye göre, bir kişiye bir plaka verilecek ve bu, ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Araçlar plakasız satılacak. İçişleri Bakanlığı, 'Araç Tescil Projesi'nin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor. Bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder, Belçika ve İsviçre'ye 'inceleme' gezisi yaptı. Önder, bu ülkelerdeki sistemi yerinde gördü. Projeye göre; bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcısatıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

T.C. Kimlik Numarası'na göre verilebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü, plakaları adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da T.C. Kimlik Numarası'na göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet'in verilerine göre; Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :