On kişi kalan rakibe bir gol atılmalıydı

On kişi kalan rakibe bir gol atılmalıydı

Kartallar, Almanya'nın güçlü ekibi Wolfsburg'a konuk oldu

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, (B) Grubu'ndaki üçüncü maçında Almanya'nın Wolfsburg takımı ile 0-0 berabere kaldı.
Wolsfburg karşısında oldukça dirençli ve etkili bir futbol sergileyen Beşiktaş'ta Bobo ve Nihat yakaladıkları pozisyonları daha iyi bir şekilde değerlendirebilseydi tabeladaki skorun çok daha farklı bir hal alması kaçınılmaz bir sondu.

Mustafa Denizli ilk kez...
Fenerbahçe'de görev yaptığı 2001-2002 sezonunda ''Devler Ligi''de ''sıfır' çeken, Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk maçta da Manchester United'ın 1-0, ikinci karşılaşmada ise CSKA Moskova'nın 2-1'lik galibiyetlerine engel olamayan deneyimli teknik adam Mustafa Denizli, Wolfsburg karşısından beraberlikle ayrılarak ''Devler Ligi''nde kariyerindeki puanını aldı.

İlk puan geldi...
Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 3. maçında Almanya'nın Wolfsburg takımıyla karşılaşan Beşiktaş'ın, Alman takımlarına karşı şansı tutmuyordu. Siyah-beyazlılar Avrupa kupalarında bugüne dek Alman takımları ile 6 maç yaparken, bunların hepsini kaybetmişti. 7 kez bir Alman takımı ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, ilk puanını Mustafa Denizli yönetiminde aldı.

MANU KAZANDI, BEŞİKTAŞ SEVİNDİ

Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubu'ndaki diğer maçta Rusya'nın CSKA Moskova takımı evinde İngiliz devi Manchester United'ı 1-0 mağlup oldu. Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren gol, mücadelenin 86. dakikasında Valencia'dan geldi. CSKA Moskava'nın Manchester United'a kaybetmesi, Beşiktaş'ın ilk ikiye girememesi durumunda UEFA Avrupa Ligi'ne kalması açısından umutlanması arttırdı.

TOROMAN VE TABATA KULÜBEDE

Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, Wolfsburg karşısında kadroda önemli değişikliklere imza attı. Ligde oynanan son Kasımpaşa maçından farklı olarak 4 oyuncuyu sahaya süren Denizli, Tabata, İbrahim Toraman ve İsmail Köybaşı'yı kenara aldı. Kasımpaşa maçında ilk 11'de olan ve yapılan son idmanda sakatlanan Yusuf Şimşek ise ilk 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. Kalesinde her zaman olduğu gibi Rüştü'ye teslim eden deneyimli teknik adam, savunma kurgusunu Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Kaş üzerine kurdu. Orta alanın göbeğinde Ernst ve Fink'i kullanan Denizli; sakatlıktan kurtulan Tello'yu solda, Ekrem Dağ'ı ise sağ kanatta kullandı. Uzun bir süredir süren gol orucunu Kasımpaşa karşısında bozan Nihat Kahveci ise hücumda Bobo ile birlikte görev yaptı.

ORTA ALANDA BASİT TOP KAYIPLARI

Karşılaşmaya baskılı başlayan Wolsfburg, özellikle kanat organizasyonlarından geliştirdiği ataklar ile Beşiktaş kalesinde önemli tehlikeler yarattı. Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünde kendi sahasından çıkmakta zorlanan temsilcimiz, orta alanda yaptığı basit top kayıpları ile Wolsfburg hücum oyuncularının ekmeğine yağ sürdü. Kontraataklar ile rakip kalede gol arayan Beşiktaş'ta özellikle İbrahim Üzülmez'in yaptığı bindirmeler ve Fabian Ernst'in hücum bölgesine verdiği destek dikkatlerden kaçmadı.

SAĞ BEKTE TORAMAN OLSAYDI...

Orta alanda topa sahip olarak oyunun kontrolünü eline geçirmek isteyen Bundesliga temsilcisi Dzeko'nun kafa vuruşu ve Misimovic'in sağ çaprazdan ortasında Rüştü Reçber'in kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Wolsfburg karşısında oldukça istekli olan Beşiktaş'ta İbrahim Kaş ve Ekrem Dağ'ın görev yaptığı sağ kanat adeta koridora döndü. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin sakatlıktan dönen İbrahim Toraman'ı İbrahim Kaş'ın oynadığı sak bekte kullanmaması, Wolfsburg hücum oyuncularına hediye edilen minik bir armağan oldu. İlk yarının sonlarına doğru Wolfsburg kalesine yüklenen Beşiktaş, Bobo ve Nihat ile son vuruşlarda başarıyı yakalayabilseydi, tabeladaki skor çok daha farklı bir hal alabilirdi.

DZEKO KORKUTTU

İkinci yarıya daha istekli başlayan Beşiktaş, Wolsfburg savunmasının arasına atılan derinlemesine toplarla tabeladaki skoru değiştirmeye çalıştı. Özellikle Ernst'in daha fazla sorumluluk alması ve oyunu dikene oynamasıyla rakip yarı alanda daha fazla etkin olan temsilcisimiz, savunmada da kontrollü bir futbol sergilemeye başladı. Orta alanda yoğun pres yapmasına karşı ilk yarıda da olduğu gibi basit top kayıpları yapan Beşiktaş zaman zaman kalesinde önemli pozisyonlar gördü. Özellikle karşılaşmanın 52. dakikasında Ferrari'nin müdahalesine rağmen Dzeko'nun direkte patlayan toğu yürekleri ağza getirdi.

DİRENÇLİ VE FARKLI BİR BEŞİKTAŞ

Büyük bir bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada kale arkası tarafında Beşiktaş taraftarları tarafından yakılan meşaleler, Volkswagen Arena Stadı'nı tam bir cehennem yerine çevirdi. Yasak olmasına rağmen Alman rejisinin bu görüntüleri ekrana getirmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Oyunun genelinde orta alanı iyi turan, rakip yarı alanda baskılı pres yapan ve kontraataklarla Benaglio'nun koruduğu kalede pozisyonlar yakalayan Beşiktaş, hücum oyuncularının etkisiz kalması ile sonuca gidemedi.

Karşılaşmanın 74. dakikasında köşe vuruşu sırasında Grafite'nin İbrahim Üzülmez'e dirseğini es geçmeyen İtalyan hakem Rosetti, Brezilyalı golcüyü kırmızı kartla cezalandırdı. Maçın son anları büyük bir çekişmeye ve iki takımın da riskli ataklarına sahne olsa da tabeladaki skor değişmedi ve mücadele 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

Etiketler :