Önce namaz, sonra konser

Önce namaz, sonra konser

Teravih namazından sonra imam ve müezzin ile gönüllü görevliler, bir yandan cemaate çay ikram ediyor, bir yandan da musiki ziyafeti sunuyorlar.

Önceleri cemaat azlığından şafilerin cuma namazı bile kılamadığı camiye şimdi yüzlerce kişi namaz için geliyor.

Aydın’da Ramazan ayı tüm renkliliği ile devam ederken en renkli Ramazan etkinlikleri ise Aydın Merkez Adnan Menderes Camii’nde gerçekleştiriliyor. 8 yıl önce Cuma günleri bile 40 kişi gelmediği için Şafi Mezhebine tabi olanların Cuma Namazı kılamadığı cami, uyanık ve çağdaş imamları sayesinde şimdi yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

Aydın Merkez Aytepe’de bulunan Adnan Menderes Camii ve Kültür Merkezi’nde imam ve müezzin on parmağında on marifet cemaati memnun etmeye çalışıyor. Namaz vakitlerinde ezan okuyup namaz kıldıran cami İmam Hatibi Metin Yılmaz ve Müezzin Kerim Erim’in diğer imam ve müezzinlerden çok farklı görevleri var.

TASAVVUF MUSİKİSİ İLE KARŞILIYORLAR

Camiye gelen herkesi kendi evlerine gelmiş misafir gibi gördüklerini ve misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten görevliler, teravih namazına gelenleri tasavvuf musikisi ile karşılıyorlar. Vaktinden önce gelen cemaati caminin avlusundaki masalarda çay ikram edilirken, namazdan sonra ise imam ve müezzin ile gönüllü görevliler bir yandan semaverde demledikleri çayları cemaate ikram ediyor, bir yandan da musiki ziyafeti sunuyorlar.

Erkeklerin yanı sıra bayanların da yoğun ilgi gösterdiği Adnan Menderes Camii ve Kültür Merkezi etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından resmi açılışı yapılan cami, açıldığı günden bu yana sadece cami gibi değil bir kültür merkezi gibi hizmet veriyor. Yaklaşık 9 yıldır ibadet yapılan camide daha önce çok az sayıda cemaat geldiğini belirten vatandaşlar “8 yıl önce Cuma günleri cemaat sayısı 40 kişiyi bulmadığı için Şafi Mezhebi’ne tabi olan kardeşlerimiz Cuma namazı için başka camilere giderdi. Şu anda 40 değil yaklaşık 800 kişi geliyor. Bunda da on parmağında on marifet olan imam ve müezzinin payı büyük” diye konuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :