Önde hatıra fotoğrafı arkada can pazarı!

Önde hatıra fotoğrafı arkada can pazarı!

Konya'da, bir TIR'ın kamyona çarptığı kazada, şoför ile yanındaki arkadaşı sıkıştığı yerden güçlükle çıkarılırken, jandarmanın bir vatandaşa hatıra fotoğrafı çektirmesi "pes" dedirtti

Konya-Karapınar Karayolu'nda demir yüklü TIR, önündeki kablo yüklü kamyona arkadan çarptı. Hurdaya dönen araçta sıkışan şoför ve yanındaki arkadaşı, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu çıkarıldı. Sağlık ve itfaiye ekibi yaralılara müdahale ettiği sırada jandarma ekiplerinin cep telefonu ile bir vatandaşa hatıra fotoğrafı çektirmesi ise şaşkınlık yarattı. "İnsanlık ölmüş" dedirten olay, önceki gün saat 23.30'da Konya-Karapınar Karayolu İsmil beldesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre Eşref Köse (47) yönetimindeki demir yüklü TIR, İsmil beldesi yakınlarında, önünde seyreden ve Diyarbakır'a gittiği öğrenilen Mehmet Aslan (44) idaresindeki kablo yüklü kamyona arkadan çarptı. TIR'ın ön kabini çarpmanın etkisiyle hurdaya dönerken TIR sürücüsü Eşref Köse ile yanında bulunan arkadaşı Abdullah Gündüz (45) kabinde sıkıştı. İhbar üzerine Konya merkezden yola çıkan itfaiye ekipleri yaklaşık 30 dakikada olay yerine ulaştı. 112 Acil sağlık ve itfaiye ekipleri yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Yaralılardan Abdullah Gündüz, "Bacaklarımı hissetmiyorum. Ne olur beni hemen kurtarın" diyerek feryat etti.
 
JANDARMAYA SORUŞTURMA
 
İtfaiye ve sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, olay yerinin güvenliğinden sorumlu jandarma ekipleri kaza yapan TIR'ın önünde hatıra amaçlı fotoğraf çektirdi. Jandarmanın, uzun uğraşlar sonucu sıkıştıkları yerden ağır yaralı olarak çıkartılan sürücüye ruhsat sorması da dikkat çekti. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından sıkıştıkları yerden çıkarılan Köse ve Gündüz daha sonra ambulanslarla Konya'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon şoförü Mehmet Aslan, "Ben normal seyrimde ilerliyordum. Bir anda arkadan TIR bana çarptı. Ne olduğunu anlamadım. TIR'da bulunan 2 kişinin sıkıştığını fark ettim" dedi. Yaralı Köse ve Gündüz'ün bacakları ve kaburgalarında kırıklar oluştuğu belirlendi. Polisin kaza ile ilgili soruşturmasının sürdüğü öğrenildi. İki jandarma eri hakkında ise kurtarma çalışmaları sırasında fotoğraf çektirdikleri için valilik tarafından soruşturma başlatıldı.
 
Kaynak: Özgün SARI / SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.