Önder Sav Listeyi Begenmedi

Önder Sav Listeyi Begenmedi

CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) aday listesine ilişkin, ''Ben olsam daha değişik bir liste yapardım'' dedi.

Sav, PM üyelerini belirlemek amacıyla yapılan oylama için geldiği Ankara Spor Salonu'nda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı PM aday listesine ilişkin soru üzerine Sav, Genel Başkan tarafından atanacak MYK üyelerinin de en az PM kadar önem taşıdığını söyledi.

Önder Sav, ''Sizce olması gerektiği gibi bir liste mi eksik yönleri var mı?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

''Ben uzun yıllar siyaset yapan örgütü yakından tanıyan bir siyaset adamıyım, herhalde ben böyle bir liste yapmazdım. Herkesin yapacağı liste farklıdır. Genel Başkan'ın tercih ettiği liste odur, ben Genel Başkan olsam benim anlayışım farklı olurdu.''

''Bu kadro CHP'yi 2011 seçimlerine taşır mı?'' yönündeki bir sorusunu Sav, ''Bunu söylemek erken tabii ki. Ben sayın Genel Başkanın birlikte çalışacağı arkadaşlara göre değerlendirdim. Göreceğiz, bakacağız. Bunu değerlendirmek için erken'' yanıtını verdi.

Gazetecilerin ''liste eksik mi?'' diye soruyu tekrarlaması üzerine Sav, ''Ben liste eksik fazla demedim. 'Ben olsam daha değişik bir liste yapardım' dedim'' diye konuştu.

-HAKKI SUHA OKAY-

Daha önceki MYK'da Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay ise ''listeyi nasıl buldunuz?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Liste tamam. 68 tane asil üye var, Bilim Yönetim Kültür Platformu için 18 aday gösterilmiş. Bunlardan 12'si tercih edilecek. Ancak tabii listenin ötesinde, önemli olan bu listeden çıkacak MYK. Buna bakacağız. Kaldı ki bu konuda Sayın Genel Başkan'ın kendi listesini hazırlaması gerektiğini başlangıçtan bu yana ifade ediyorduk. Doğaldır ki Genel Başkan da bundan sonraki süreçte CHP'yi iktidara taşıma iddiasıyla böyle bir liste hazırlamış. Bundan sonraki süreci hep birlikte izleyeceğiz. Sonuç olarak Genel Başkan'ın bu tasarrufunu bu delege oylayacak ve izleyecek.''

Okay, ''CHP'nin kurultaydan sonra en önemli karar organı olan PM'de örgüt daha fazla kucaklansın'' şeklinde bir beklenti olduğunu ifade ederek, ''Ama 'partiyi genişleteceğiz ve açılım yapacağız' iddiasını ne kadar karşılıyor bu liste, listenin ayrıntılarına bakınca, listede bulunan kimi isimleri tanıyınca daha doğru tespitte bulunacağız'' açıklamasında bulundu.

Okay, ''Çok memnun değilsiniz, anlaşılan?'' şeklindeki sorusunu, ''PM'deki kimi isimler parti tabanı tarafından da tanınsaydı daha cazip olurdu diye düşünüyorum. Bazılarını tanımıyoruz'' diye yanıtladı.

Etiketler :