Önder Sav sessizliğini bozdu

Önder Sav sessizliğini bozdu

CHP'nin perde arkasındaki güçlü ismi Önder Sav kurultay öncesi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu.Önder Sav, "CHP Atatürk'e bile kalmadı, Kılıçdaroğlu'na da kalmaz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu'na canlı yayında 'Dindar mısınız 'sorusu da yöneltildi. 'O soruya 'Müslümanım 'diye cevap veren Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na sütten çıkmış ak kaşık olmadığını ifade ederek 'CHP Atatürk'e bile kalmadı, Kılıçdaroğlu'na da kalmaz. 'dedi.

Önder Sav'ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:
Tüzük maddelerinin uygulanıp uygulanmaması noktasında anlaşmazlık çıktı. Biz Sayın Genel Başkan'ın imzasıyla dışlanmış olduk. Kılıçdaroğlu ismini ilk ben ortaya attım. Ben hariç MYK'nın diğer üyeleri Sayın Baykal'ın yeniden aday olmasını istiyorlardı. Örgüte yapılan danışmalarda o günün koşulları içinde aday olmasının zorlukları olacaktı. Öne çıkan isim Sayın Kılıçdaroğlu oldu ve onun elini havaya kaldırdık. Ben geriye bakmam, pişmanlık da duymam. O günün koşullarına göre değerlendiririm.

CHP ATATÜRK'E BİLE KALMADI
Tüzüğün yanlış olduunu ifade eden Sav 'Mevcut yönetim Sayın Baykal'a tam anlamıyla sahip çıktı mı, çıkmadı mı ona Sayın Baykal karar verecektir. Sayın Baykal benim 1957'den beri arkadaşım. Hiçbir kırgınlığımız, küskünlüğümüz yoktur. Bazı kararlarına karşı çıktığım olabilir. Ben bunu gizlice değil, parti yönetimi önünde yaptım. Ben genel sekreterlik yaptığım dönemde de mevcut tüzüğün yanlış olduğunu söylemiştim. Yanlış her zaman yanlıştır. CHP Atatürk'e bile kalmadı, Kılıçdaroğlu'na da kalmaz. Sayın Kılıçdaroğlu ile en son temasımız bir yılı aşkın süre önce Meclis'teki odasında gerçekleşti, 18 Aralık kurultayı vesilesiyle. 'dedi.

KILIÇDAROĞLU SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL
'Sayın Kılıçdaroğlu bu tüzük değişiklikleri ile ilgili sütten çıkmış ak kaşık değil. 'diyen Sav sözlerini şöylşe sürdürdü:
2002 yılında milletvekili oldu, 2003 yılında yönetici oldu. 2007 yılında grup başkanvekili oldu. Niçin Sayın Kılıçdaroğlu bu tüzük değişikliklerine o zaman katılmadığını söyledi. Ayrıca bir kısım yöneticiler bugün 21.12.2008 kurultayında da yöneticiydiler. Niye o zaman konuşmadılar? O dönem ben karşı çıktım, susması gereken onlar, ben değilim.

BEN MÜSLÜMANIM
Önder Sav'a canlı yayında 'Dindar mısınız ve cep telefonu kullanıyor musunuz? 'soruları da yöneltildi. Sav o sorulara şu şekilde yanıt verdi:
Hala cep telefonu kullanıyorum. O yes no meselesinde beni bunamış gibi gösterdiler. Belleğim yerinde. Ben Müslümanım, atesit değilim. İnançların sorgulanmasından hoşlanmam.
Benim hiçbir gün Sayın Genel Başkan'la yarışmadım. Sayın Baykal'dan bu işi daha iyi yaparım duygusu olmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'na da aynı saygıyı göstermişimdir. benim herhangi bir mevki kaygım yok. İmzacıları desteklememim nedeni CHP'nin layık olduğu tüzüğe kavuşması içindir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum