Önder Sav'a son darbe

Önder Sav'a son darbe

Kılıçdaroğlu’nun “sadece Baykal’ın yeri garanti” sözü CHP’de seçim tartışmalarının fitilini ateşledi. CHP liderinin Önder Sav ve ekibine milletvekili listelerinde yer vermeyerek son darbeyi indirmesi ihtimaller arasında

NEŞE SARIDOĞAN'ın haberi

CHP kazanı şimdi milletvekili listeleri için kaynamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PM ve MYK’ya Baykal’a yakın isimleri almasına karşın, Önder Sav ve ekibini tümüyle tasfiye etmesinin ardından, bir televizyon kanalında milletvekili listesi için “sadece Baykal’ın yeri garanti” sözü de Sav’a son darbe olarak yorumlandı. Liste için partide kıyasıya rekabet başlarken, Önder Sav ve ekibine listede yer verilmeyeceği ifade ediliyor.

YAKIN İSİMLER DE LİSTE DIŞI

Son kurultayda Sav’ın, kurultayın iptal edilmesini sağlamak amacıyla birçok işlemin iptali için seçim kurulu ve YSK’ya başvurmasının da Kılıçdaroğlu’nu kızdırdığı belirtiliyor. Milletvekili listesi hazırlanırken Kılıçdaroğlu’nun Ankara Milletvekili Önder Sav ile birlikte kendisine yakın isimlerden Ankara milletvekilleri Hakkı Süha Okay ve Tekin Bingöl’ü de liste dışı bırakacağı konuşuluyor.

TANRIKULU’NUN YERİ DE TARTIŞMALI

Liste tartışmalarına taşınan bir başka isim ise Genel Başkan Yardımcısı yapılan Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu oldu. Diyarbakır’da geçen seçimde milletvekili çıkaramayan CHP’nin, bu seçimde de çıkarmasının zor olduğu hesaplanarak, Tanrıkulu için Kürt seçmeninin yoğun yaşadığı illerden İzmir veya İstanbul’un düşünüldüğü belirtiliyor.

Antalya’da birinci sıra Baykal’ın

Kılıçdaroğlu, Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği için hiç kimsenin yerinin belli olmadığını belirtirken, “Bir tek kişinin yeri garanti, o da Sayın Baykal. Antalya birinci sıra adayımız Baykal’dır” diye konuştu. Sav ekibiyle birlikte Baykal’a en yakın isimlerden diğer Ankara milletvekillerinin de yeniden aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. Başta Baykal ile kaset skandalına adı karışan eski özel kalem müdürü Nesrin Baytok olmak üzere yine kendisine en yakın isimlerden Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı’nın da seçimlerde aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

Listeyi tartışmadı ‘kavga yok’ dedi

CHP Mamak İlçe Örgütünün Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda düzenlediği aşure etkinliğine katılan Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, bir gazetecinin “Parti içi kavga artık bitti diyebilir miyiz?” sorusuna, “Parti içi kavga yoktu. Kavgayı biraz sizler dışardan kavga varmış gibi gösteriyordunuz. Dışardan bakıldığı zaman parti içi sürtüşme, tartışma gibi algılanan şeylerin aile içindeki düzen olduğunu düşünmek durumundayız. Bu düzen doğrultusunda herkes üzerine düşeni yaptığı, parti içi demokrasi de işlediği takdirde başarıya ulaşmamak için bir neden görmüyorum” cevabını verdi. Sav, “Kurultayda ‘Ben olsam böyle bir liste yapmazdım’ demiştiniz” sorusunu da, “Kemal Bey’in dışında hangi siyasi adam olsa o sözü söyler. ‘Böyle bir liste yapmazdı’ demek listeye girenleri küçültmek anlamına gelmez. Belki benim yapacağım liste, o listeden daha az albenisi olan bir liste olabilirdi. O bana mahsus bir şey” şeklinde cevapladı.

Hayvanseverler Kocaoğlu’ndan şikayetçi

İzmir’deki hayvanseverler, Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak, büyükşehir belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik uygulamalarından şikayetçi oldu. Hayvanseverlerin açıklamasına göre, Kılıçdaroğlu’na mektup ve elektronik posta yoluyla ulaşılarak, kentteki sokak hayvanlarının bakımına ilişkin konularda destek istendi. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde ‘sahipsiz hayvanları def edilecek bela olarak görmediği’ yönündeki sözlerine yer verilen mektupta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, konuya çok farklı yaklaştığı ifade edildi. Aktivistler, Kocaoğlu’nun yasalara rağmen ‘sokaklarda hayvan kalmaması’ için talimat vererek yasayı ihlal ettiğini iddiasında bulundu.

STAR GAZETE

 

Etiketler :