Önemli bilgilere ulaşıldı

Önemli bilgilere ulaşıldı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önemli bilgilere ulaştı.

Aralarında Büyük Birlik Partisi'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor. Kazayı araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na gönderilen haritalar, bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Kazadan kısa bir süre sonra Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı helikopter pilotu Kaya İstektepe'ye ait cep telefonundan alınan sinyalleri Jandarma Genel Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma Genel Komutanlığı da sinyallerin haritasını Kahramanmaraş'ta arama yapan ekiplere iletti. Saat 23:00 sıralarında başka bir telefon hattından alınan sinyaller de arama ekiplerine ulaştırıldı.

TELEFON SİNYALLERİNDEN TESPİT EDİLDİ

İki farklı hattan gelen sinyaller çakıştırıldı ve arama yapılacak alan daraltıldı. Sinyallere göre enkazın bulunacağı yerin krokisi çizildi hatta her iki telefon hattından alınan sinyallerin çakıştırılmasıyla ortak alan oluşturuldu.

BİR TEK ENKAZ BÖLGESİ ARANMAMIŞ

Buraya kadar herşey normaldi. Ancak haritalara rağmen aramaların enkazın dışındaki her yerde yapılması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

ENKAZ BÖLGESİ BELLİ AMA...



İşte bu harita, helikopterin düştüğü 25 Mart gününde yapılan arama çalışmalarını gösteriyor. Enkazın bulunduğu alan sarı ile işaretlenmiş ama arama çalışmaları farklı kesimlerde yoğunlaşmış.



Ve ikinci gün yapılan arama çalışmaları. Enkazın 25 kilometre ötesinde dahi arama yapılmış, enkaza çok yaklaşılmasına rağmen Yazıcıoğlu ve arkadaşlarına ulaşılamamış.



NEDEN ENKAZA ULAŞILAMADI?

27 Martta ise enkazın etrafında C şeklinde arama yapıldığı görülüyor ama enkaza yine ulaşılamıyor. Meclis Araştırma Komisyonu'nun araştırması sonucu ortaya çıkan bu haritalara rağmen Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bir türlü bulunamamalarına anlam verilemiyor.

 


 

Etiketler :