Önemli bir güç :Hamas

Önemli bir güç :Hamas

Filistinli esirler gün ışığı görmeden Şalit’in de göremeyeceğini söyleyen Mısri: “Halkımız Huzuru Yaşamadan Siyonistler de Yaşamayacak”

Filistin Enformasyon Merkezi

Mısri, Hamas’ın bölgede göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir güç haline geldiğine dikkat çekti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden milletvekili Muşir el-Mısri, Siyonist terör devletinin askeri çözümlerde tıkanması üzerine, girdiği krizlerden çıkmak için siyasi manevralara başladığına dikkat çekerek, direniş füzelerini yok etmek için başlattığı son savaşın da başarısız kaldığını belirtti.

Mısri, daha önce sadece Gazze’nin kuzeyinin füzelerin merkezi olduğunu, şimdi ise bütün Gazze’nin askeri bir üsse dönüştüğünü ve izzet füzelerinin atıldığı füze rampaları haline geldiğini sözlerine ekledi.

Siyonist düşmanla olan mücadelede ilk defa dengelerin değiştiğini, ilk defa 1.5 milyon Siyonistin, lider ve komutanlarıyla birlikte direnişin mübarek füzelerinden korunmak için korku ve panik içinde sığınaklara hücum ettiğini söyleyen Muşir el-Mısri, son savaşta İslami projenin zafer kazandığını belirterek, Hamas’ın artık bölgede göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir güç haline geldiğine dikkat çekti.

Ateşkes konusuna da değinen Mısri şunları söyledi: “Mısır’ın arabuluculuk ettiği ateşkes anlaşması sınırların açılmasını, kuşatmanın kaldırılmasını ve Filistin halkına yapılan tecavüzlere son verilmesini öngörüyordu. Ateşkes tam uygulanmak üzereyken, Siyonist işgal devleti kendi içindeki ihtilaflardan dolayı geri adım attı ve ateşkesin gerekliliklerini kabul etmekten vazgeçti.”

Esir asker Şalit konusuna da değinen Mısri şöyle dedi: “Esir değişimi anlaşmasıyla siyasi kazanç sağlama peşinde değiliz. Bizim arzu ettiğimiz tek kazanç, kahraman esirlerimizin serbest bırakılmasıdır.”

Ateşkes konusu ile Şalit dosyasını birbirine bağlama çabalarının başarısız girişimler olduğunu belirten Mısri, “Esirlerimiz gün ışığı görmeden Şalit de gün ışığı göremeyecektir” dedi.



Etiketler :