Onlarca ağaç kül oldu!

Onlarca ağaç kül oldu!

Türkiye adeta alevlere teslim. Sadece dün İstanbul, Bodrum, Antalya, Kuşadası, Mersin ve Bilecik’te çıkan yangınlarda onlarca hektar ağaçlık alan kül oldu. Özellikle Bodrum Yalıbeldesi yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını sabah saatlerin

Bodrum'a bağlı Yalı beldesinin Çiftlik mahallesi yakınlarındaki Kargıcak ormanlarında dün akşam saat 19.00 sıralarında çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Akşam saatlerinde iki uçak iki helikopter ve 10 arazöz ile 100 orman işçisinin müdahale ettiği yangına havanın kararması ve yoğun duman nedeniyle hava taşıtları müdahalesi sona erdi. Çitflik ve Kızılağaç köyünde yaşayan seksene yakın köylünün de müdahale ettiği yangına Milas, Yatağan, Kavaklıdere ve Muğla'na gelen 30'a yakın arazöz, üç iş makinası Bodrum,Yalı,Turgutreis, Göltürkbükü ve Gündoğan belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile 200'e yakın orman işçisi yangına müdahale etti. Yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı


ŞİŞLİ'DE SABOTAJ İDDİASI

İstanbul’daki orman yangınında yaklaşık 1 hektarlık alan yandı. Şişli, Ayazağa, Havaalanı mevkiinde dün saat 15.20 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. İhbarı alan orman ve itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Yangının çıktığı sırada bazı yangın söndürme uçaklarının havada olması nedeniyle ormanlık alanda iki ayrı yerde başlayan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yangının çıktığı yere geldi. Orman İşletme Müdürü Hayati Özgür, Belediye Başkanı Sarıgül'e bilgi verirken; “Zannederim sabotaj sonucu iki yerden başlamış bir yangın" dedi.

BALIKESİR’DE 2 HEKTAR KÜL OLDU

Havran ilçesindeki yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü, kullanılamaz hale gelen 18 arı kovanındaki arılar ile çok sayıda yabani hayvan telef oldu.
Eymir Köyü yol ayrımında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek ormanlık alana yayıldı. Yangına, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve İvrindi Orman İşletme Şefliği'ne ait 5 arazöz karadan müdahale etti.Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde konuşlandırılan bir helikopter de havadan yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

VAKIF ZEYTİNLİĞİ’NDEKİ YANGIN KORKUTTU

Yangın dün akşam saatlerinde Antalya Bulvarı üzerindeki Vakıf Zeytinliği’nde çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar polise ve itfaiyeye haber verdi. Zeytinlikte bulunan ağaçların ve sazlıkların sık olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopteri bölgeye gönderildi. Denizden aldığı suyu alevlerin üzerine boşaltan helikopter, yangını yarım saat içerisinde söndürdü.

ALEVLER 25 HEKTAR MAKİ VE TARIM ARAZİSİ KÜL ETTİ

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde, anız yakılması sonucu çıktığı sanılan ve yakındaki tarım arazileri ile makiliğe de sıçrayan yangın 25 hektarlık alanı küle çevirdi. Yangın havadan ve karadan müdahale sonucu güçlükle söndürüldü. Anız ateşi yakılması sonucu çıktığı sanılan yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

ANAMUR’DA 25 HEKTAR ORMAN YANDI, 25 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

MERSİN’in Anamur İlçesi’nde çıkan orman yangının da 25 hektarlık ormanlık alan ile 1 ev yandı, 25 küçükbaş hayvan da telef oldu. Anamur İlçesi’ne bağlı Ovabaşı Köyü mezarlığındaki ağaçlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ormanlık alandaki çam ağaçlarına sıçradı. Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazözler, 2 yangın söndürme helikopteri ve 1 yangın söndürme uçağıyla yangına müdahale etti. Yangın ortasında kalan bir ev ile ahırda bulunan 25 küçük baş hayvan yandı.

BİLECİK’TE ORMAN YANGINI

Osmaneli ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta kaplıcaların bulunduğu İçmeler mevkiindeki ormanlık alanda belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi Orman İşletmesi ile Osmaneli Belediye itfaiye ekipleri yaptı. Rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangınını söndürme çalışmalarına Bursa ve İstanbul’dan gelen 2 helikopter ile 1 yangın söndürme uçağı da havadan destek verdi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye ekibi de yangın bölgesine sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.