Onun da imzası var

Onun da imzası var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 yıl önce başörtüsünün kaldırılması için...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 yıl önce başörtüsünün kaldırılması için üniversitelere talimat gönderdiği gerekçesiyle YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında dava açtığı ortaya çıktı.

CHP'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruda CHP Grup Başkanvekillerinin yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun da imzası bulunuyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Şubat'ta, başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılması için yaptığı açıklama ve bunun için üniversitelere gönderdiği genelge nedeniyle YÖK Başkanı hakkında dava açılması için başvuruda bulunmuş.

"Görevi kötüye kullanma" suçlaması yapılan başvuruda, 5237 Sayılı TCK'nın 257. maddesindeki "Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gerekleriyle aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız kazanç sağlayan kamu görevlisinin hükmü bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmüne atıf yapılarak Özcan'ın cezalandırılması isteniyor.

27.02.2008 tarihli şikâyet başvurusunda "Şüpheli söz konusu fiili ile yani üniversite rektörlerinden yukarıda açıklanan talimatı göndererek, YÖK Başkanlığı'nın gereklerine aykırı davranarak kamu zararına neden olduğundan görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir. Bu uygulama ile tam bir bölünme yaşanmaktadır. Böyle bir bölünmesinin ise kamu zararına olduğu açıktır." ifadeleri yer alıyor.

Başvuruda kışkırtma niteliği taşıdığı iddia edilerek şu görüşlere yer verilmiş: "Diğer taraftan şüphelinin söz konusu talimatının kişilerin şu ya da bu yönde giyinip başını örtmeye yöneltilmesi sonucunu doğuracağından ayrı ve hatta aynı dinlerden olanlar bakımından ayrılık yaratacağından dil ve din birliği yanında önemli toplumsal bağlar kurmuş toplulukların devletle olan hukuksal bağlarının koparacak bir girişimi kışkırtma niteliği de taşıdığını kamunun zararına neden olduğu yadsınamaz. Şüpheli YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 24 Şubat 2008 tarihli açıklaması ile üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasını istemesi ve bu yönde uygulama için talimat göndermesiyle kanunlara uymaması için tahrik suçu işlemiştir. Yukarıda açıklanan nedenlerle kamu görevlisi şüphelisi hakkında açıkladığımız nedenlerden ötürü 2547 sayısı kanunun 53 maddesi uyarınca soruşturmanın yapılarak gerekli kamu davasının açılmasını saygıyla arz ve talep ederiz."

Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal bir gazeteye verdiği röportajda, iktidarlarında okumayan kızın kalmayacağını belirterek, başörtüsü sorununu çözeceklerini kaydetmişti. Kılıçdaroğlu, aynı gün ancak akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, kızların üniversitelere başörtülü girebilecekleri şeklinde bir açıklaması olmadığını belirtmişti.




CİHAN

Etiketler :